UZVRATIO PROTUOPTUŽBAMA: Petrina smatra da je Kovačić podlegao pritiscima

Patrik Macek/PIXSELL

Izabrani zastupnik Mosta i primoštenski gradonačelnik Stipe Petrina uzvratio je u ponedjeljak protuoptužbama kolegi iz Mosta Ivanu Kovačiću tvrdeći da je podlegao pritiscima.

Pošto je zastupnik Mosta i omiški gradonačelnik Ivan Kovačić na poslijepodnevnoj konferenciji za novinare rekao kako ga je Petrina nagovarao da podupre SDP, pri čemu ga je optužio da napada Most i laže u svojim izjavama, Petrina ga je preko Facebooka nazvao “najvećim razočaranjem” i “lažovom bez premca”, ustvrdivši kako je riječ o prijevari birača.

“Jasno je da si podlegao pritiscima… Lagao si mi o sastavu Nacionalnog vijeća, lagao si mi doslovno sve, od početka si znao da će se ovo desiti. Što se tiče SDP-a, pa Kovačiću, ti si meni u Splitu sam rekao da ti nećeš ni po koju cijenu sa HDZ-om. Objasni kako sam ja to mogao tebi jamčiti novac od SDP-a kad ni ja za Primošten od ove Vlade nisam dobio ni lipe”, piše Petrina.

Kovačić je danas rekao da ga je Stipe Petrina nagovarao da podupre SDP-ovu koaliciju za sastavljanje Vlade. “Stipe Petrina je i mene lobirao da dam glas, unutar Nacionalnog vijeća Mosta i saborskih zastupnika, SDP-u, a da će se on na osnovi svojih pregovaračkih sposobnosti potruditi da dobijemo novac za naše lokalne sredine”, ustvrdio je.

“Ne znam tko te na ovo nagovorio ili prisilio, ali u svakom slučaju ne žele ti dobro. Uostalom, ako se budete držali onoga što je potpisao Božo Petrov i ovjerio kod javnog bilješnika, jasno je da nam predstoje novi izbori”, zaključio je Petrina.

Petrina, od kojega je Most zatražio da do prve sjednice novoga saziva Sabora u četvrtak odluči hoće li biti u njegovu klubu zastupnika, poručio je prije toga preko Facebooka da – ako ne bude bio dio Mosta – “sigurno neće” ići kod Drage Prgometa i u HRID, nego će biti samostalan zastupnik.

Komentiraj