facebook.com

UZMITE GRIZ Čakovečka IT predavanja i susreti (ČIPS) održavaju se 4. svibnja

Grad Čakovec organizira konferenciju Čakovečka IT predavanja i susreti (ČIPS), koje će 4. svibnja okupiti renomirane IT stručnjake i mlade inovatore s ciljem promoviranja i međusektorskog povezivanja domaćih tvrtki.

ČIPS će se fokusirati na primjenu IT rješenja u lokalnoj samoupravi i turizmu te ulogu novih tehnologija u otvaranju radnih mjesta i nužnim promjenama obrazovnog sustava.

“Željeli smo mladoj, obrazovanoj i ambicioznoj generaciji pokazati da su IT znanja važna i da je uspjeh dostižan. Osim toga, u ovoj se poduzetničkoj i znanstvenoj grani kriju veće mogućnosti, ali i veće plaće, što nije zanemariva stavka u planiranju buduće karijere. Stoga smo pozvali najbolje ljude iz sektora i one koje su već počeli koristiti IT riješenja u poslu da svojim primjerom pokažu što je važno i kakvi se rezultati postižu kad se otvorimo promjenama i novim znanjima. ČIPS je nastao iz želje da se naš kraj još više razvije u tom smjeru i sigurni smo da će posjetitelje zaintrigirati raznolike teme predavanja”, najavio je gradonačelnik Čakovca, Stjepan Kovač.

Stjepan Kovač

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da ‘zagrizu u nova znanja’ na nekom od interesantnih panela i da zagrabe punu šaku ideja iz razgovora s onima koji su se već odvažili za moderno poslovanje.

Prvo će se ‘grickati’ uz predstavnike gradova budućnosti – Čakovec, Ludbreg i Rijeku, a kako se mogu transformirati pojasnit će stručnjaci iz inovativnog ICT brenda Setcor. Apetit za napredovanjem pobudit će vam Nanobitovo predavanje, dok će se poslijepodnevna panel rasprava baviti IT-om u turizmu.

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje prezentirat će svoje projekte i model rada, a potom će predstavnici lokalnog Media-Softa predstaviti globalne uspjehe. Očekuju se još neka važna imena hrvatske IT scene, jedan od kojih je Nenad Bakić, koji će za kraj govoriti o obrazovanju kakvo naša djeca zaslužuju.

Konferenciju će moderirati Mia Biberović i Saša Cvetojević, koji će se pobrinuti da vam ne promakne nijedna mrvica bitnog sadržaja.

Saznajte više na www.cips.com.hr i Facebook stranici – ČIPS.

Plan i program IT konferencije u Čakovcu

Datum: 4. svibnja 2017.

Trajanje: 10.00 – 18.00

Lokacija: Trg Republike, Čakovec (Centar za kulturu Čakovec)

Moderator: Saša Cvetojević

Plan konferencije:

Lokacija: Centar za kulturu Čakovec

9.00 – 9.45 – Registracija uz kavu

10.00 – 10.30 – Gradonačelnik Stjepan Kovač otvara konferenciju, zahvaljuje se svim uzvanicima i predstavnicima medija te potom prepušta riječ ostalim uvaženim gostima.

10.30 – 11.30 – Gradovi budućnosti – Kako se tehnologija implementira u
gradsku strukturu

Gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić i pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke, Željko Jurić prezentirat će svoja iskustva u primjeni pametnih rješenja kojima su modernizirali svoje gradske uprave. Nakon njih predavanje će održati predstavnici Setcora, inovativnog ICT brenda specijaliziranog za cjelovita ICT rješenja s bogatim iskustvom u transformaciji gradskih uprava.

IT sektor jedna je od perjanica domaće industrije koju odlikuje znanje, inovacije i konkurentnost na svjetskom tržištu. Kako domaću pamet koriste lokalne samouprave, kako je primjenjiv u turizmu i koliko može pomoći otvaranju novih radnih mjesta te još puno toga saznajte uz popularnu grickalicu u svibnju na IT konferenciji u Čakovcu.

11.35 – 12.40 – IT industrija – Kako se zaposliti i što pruža mladima

Predavač: Ana Spasojević (Head of HR, Nanobit)

Ana Spasojević prezentirat će početke Nanobita u hrvatskoj IT industriji, kako se obrazovati unutar struke i koje kompetencije su nužne za uspjeh. Okupljenima će prezentirati kakav profil zaposlenika traže u tvrtki i na što se mladi moraju pripremiti prilikom školovanja.

12.45 – 13.45 – Pauza za ručak

13.50 – 15.10 – Turizam voli IT i obrnuto

Panel rasprava s naglaskom na kontinentalni turizam s odgovorima na sljedeća
pitanja:

• Koje mogućnosti IT pruža turizmu
• Postoje li već primjeri dobre prakse
• Podrška/potpora gradova, turističkih zajednica i suradnja s privatnim sektorom
• Smjer i razvoj u budućnosti

Sudionici: Terme Sveti Martin, Nikola Budiša (vlasnik portala Lovely Međimurje), Denis Čupić (Predsjednik Udruge developera pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca), predstavnik Turističke zajednice grada Čakovca i Goran Rihelj (vlasnik portal HrTurizam.hr)

15.20 – 15.50 – Kako potaknuti tehnološki razvoj Međimurske regije?

Predavač: Ivan Plačko (direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje)
Ivan Plačko prezentirat će uspješne projekte i model rada Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje te kako se stvaraju uvjeti za pružanje usluga vezanih uz transfer tehnologija i komercijalizaciju inovacija. Prebacite se na moderan način poslovanjam i iskoristite vrijedne savjete TIC-a.

IT sektor jedna je od perjanica domaće industrije koju odlikuje znanje, inovacije i konkurentnost na svjetskom tržištu. Kako domaću pamet koriste lokalne samouprave, kako je primjenjiv u turizmu i koliko može pomoći otvaranju novih radnih mjesta te još puno toga saznajte uz popularnu grickalicu u svibnju na IT konferenciji u Čakovcu.

16.00 – 16.50 – Globalni uspjeh lokalne IT tvrtke

Predavač: Dario Šafarić (direktor marketinga i prodaje tvrtke Media Soft)

Predstavnici Media-Softa imaju lijek za pesimizam – njihova tvrtka globalni je IT igrač u farmaceutskoj industriji. Kako su lokalni entuzijasti uspjeli na svjetskom tržištu, čut ćete samo na ČIPS-u.

17.00 – 18.00 – Obrazovanje za poslove budućnosti

Predavač: Nenad Bakić (Croatian Makers liga)

Zašto je bitnije razvijati vještine, posebno vještinu učenja, nego reproducirati velike količine činjenica te kako usvojiti poželjne karakterne osobine za napredno društvo, obrazložit će Nenad Bakić, jedan od pokretača STEM revolucije kroz projekt Croatian makers. Reforma školstva potrebna je u praksi, a nikako na papiru. Poslušajte što će vam stvarno trebati za CV budućnosti.

18:00 – Kraj konferencije

Plan i program panel rasprave u Gradskoj kavani

Datum: 4. svibnja 2017.

Trajanje: 16.00 – 17.00

Lokacija: Trg Republike, Čakovec (Gradska kavana)

Moderatorica: Mia Biberović

IT sektor jedna je od perjanica domaće industrije koju odlikuje znanje, inovacije i konkurentnost na svjetskom tržištu. Kako domaću pamet koriste lokalne samouprave, kako je primjenjiv u turizmu i koliko može pomoći otvaranju novih radnih mjesta te još puno toga saznajte uz popularnu grickalicu u svibnju na IT konferenciji u Čakovcu.

14.20 – 15.00 – Kako poslovati sa stranim klijentima

Predavač: Damir Horvat (freelancer)

Kako opstati u turbulentnim freelance vodama i poslovati sa stranim klijentima, najbolje zna Damir Horvat, dugogodišnji freelancer koji će nam ispričati sve pozitivne i negativne strane takvog poslovanja.

15.10 – 15.50 – Društveni CRM u turističkoj industriji

Predavač: Marko Ćorić (Business Consultant, Comping)
Društveni CRM je poslovna strategija, proces i pristup od kojeg zajednički interes imaju i korisnici i poslovanje tvrtki. Marko Ćorić u svojem predavanju objasnit će čime se stvaraju mogućnosti za prodaju, marketing, korisničku podršku te razvoj proizvoda.

16.00 – 17.00 – Kako postati specijalist za vođenje web trgovine
(eCommerce specijalist)

Panel rasprava s naglaskom na važnosti i mogućnosti obrazovanja u digitalno doba
s naglaskom na sljedeće:

• Važnost konstantne edukacije web trgovaca i voditelja trgovina
• Kako ostati u toku s trendovima, radeći na svom znanju i vještinama
• Aktivno razvijanje mreže partnera eCommerce manager

Sudionici: Ivica Kruhek (direktor tvrtke Marker d.o.o.), Marcel Majsan (predsjednik udruge eCommerce Hrvatska),Darijan Kosić (vlasnik agencije Akvilia Unio Bio), Dijana Kladar (odvjetnica i pravna savjetnica udruge eCommerce Hrvatska).

Komentiraj