UŽIVO: Županije javljaju o novim slučajevima, u Zagrebu zaražena beba stara deset dana

 

U ponedjeljak je u Hrvatskoj potvrđeno 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupno, koronavirus je potvrđen kod 4270 osoba. Preminule su 122 osobe, a ozdravilo ih je 3101. Aktivnih slučajeva trenutno je 1150.

Donesene su nove mjere za svadbe koje ograničavaju broj uzvanika, a odluka je donesena na zahtjev Stožera Vukovarsko-srijemske županije.

Tijek događaja:

13:00 Na današnji dan, na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

12:40 Od ukupno 93 testiranih osoba tri su nalaza pozitivna, izvijestio je stožer Karlovačke županije. Dvije oboljele osobe su s područja Ogulina, od čega je jedna osoba bliski kontakt već prije oboljele osobe i nalazila se u samoizolaciji. Za drugu oboljelu osobu u tijeku je epidemiološka obrada. Treća oboljela osoba je iz Karlovca i također je bliski kontakt već prije oboljele osobe te se nalazila u samoizolaciji. Sve tri su muške osobe, od čega dvije osobe starije životne dobi, a jedna mlađa osoba.

12:10 Na konferenciji za medije stožera Vukovarsko-srijemske županije načelnik Zdravko Kelić rekao je kako je u utorak do 8 sati zaprimljen podatak o dvoje novozaraženih, ali epidemiologinja Jasna Topolovec izvijestila je o još sedam osoba čiji su nalazi pristigli pozitivni kasnije tijekom jutra.

12:00 Iz stožera Međimurske županije izvijestili su kako je do 11 sati testirano 36 uzoraka i svi su negativni na koronavirus.

11:15 U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata samo je jedna osoba pozitivna na koronavirus, rekao je na konferenciji za medije pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Riječ je o 10 dana staroj bebi rođenoj u KB-u Sveti Duh čija je majka pozitivna na koronavirus.Iako je u trudnoći zaražena, nakon poroda prvi test na koronavirus kod bebe je bio negativan, ali ponovljenim testiranjem ukazao je na prisutnost virusa, priopćili su iz gradskog stožera.

10:50 U Osječko-baranjskoj županiji je u posljednjih 24 sata od 211 testiranih deset osoba pozitivno na koronavirus, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Od deset novozaraženih, pet je s područja Ispostave Osijek Zavoda za javno zdravstvo, tri s područja Ispostave Đakovo te po jedna s područja ispostava Našice i Valpovo/Donji Miholjac, stoji u priopćenju.

U KBC-u Osijek su hospitalizirane dvije osobe više nego jučer, pa se na bolničkom liječenju sada nalazi 41 osoba oboljela od koronavirusne infekcije, od kojih je pet na respiratoru. Pod mjerema samoizolacije je 11 novih kontakata, pa je tak u samoizolaciji na području te županije 394 osobe.

Djelatnici policije su samoinicijativno provjeravali osobe u samoizolaciji i od 40 provjerenih osoba sve su zatečene na adresi stanovanja i nije utvrđeno niti jedno kršenje mjera samoizolacije. Nije bilo ni dojava građana o kršenju samoizolacije, izvijestio je Stožer civilne zaštite.

10:45 U Šibensko-kninskoj županiji nema novih slučajeva oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Od ukupno 39 oboljelih od COVID-19 infekcije, i to od reaktivacije istoimene epidemije u lipnju, trenutno je na području županije 17 aktivnih slučajeva oboljenja.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 98 osoba, od kojih je 86 kontakt oboljelih od COVID-19, a 12 osoba ima određene mjere samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Na području PU Šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije. U posljednjih 24 sata su uzorkovana 62 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2, javljaju iz Stožera Šibensko-kninske županije.

10:40 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je 1 novozaražena osoba (Zabok). Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 14. U samoizolaciji se nalazi 59 osoba.

10:35 “U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije jedna je nova pozitivna osoba na virus SARS-CoV-2. Radi se o osobi koja je zaražena u drugoj županiji gdje se i nalazi, ali ima prebivalište na području Brodsko-posavske županije. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 148, dok je broj aktivnih slučajeva 56. Hospitalizirane su 2 osobe (jedna manje nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 278 osoba (10 osobe manje u odnosu na prethodni dan)”, priopćili su iz županijskog stožera civilne zaštite.

10:30 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 396 obrađenih testova sa područja Splitsko dalmatinske županije danas je 14 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 11 osoba, iz Kaštela 1 osoba, iz Solina 1 osoba i iz Trilja 1 osoba.

Od 14 novooboljelih osoba njih 11 su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostale 3 osobe epidemiološki obrađuju. 533 osobe nalaze se u samoizolaciji. 10 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split. 1 osoba se nalazi na respiratoru.

10:00 Na području Zadarske županije novooboljele su dvije osobe. Riječ je o dvije ženske osobe s područja Zadra i Benkovca kojima se utvrđuju kretanja i kontakti.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 119 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar ukupno je hospitalizirano šest pacijenata.

U samoizolaciji je 349 osoba, a mjera aktivnog nadzora istekla je za 4523 stanovnika. Izvršenim provjerama u protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

09:45 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su 2 nove pozitivne osobe na covid-19 ( 1 osoba iz Šiškovaca i 1 iz Tordinaca).

Trenutno su u županiji 2 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U samoizolaciji na području županije nalazi se 650 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 8 zdravstvena radnika (1 liječnik, 6 medicinskih sestara/tehničara i 1 drugi zdravstveni radnik). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 47 radnika (10 liječnika, 18 medicinskih sestara/tehničara, 15 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvena radnika).

09:35 U Primorsko-goranskoj županiji dvije su novozaražene osobe i šest izliječenih, prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Jedna je kontakt od prije zaražene osobe, a druga je osoba koja je testirana nakon povratka iz Njemačke gdje se očito zarazila, nisu imali neke posebne tegobe i stavljeni su u kućnu izolaciju.

Trenutno je u županiji 40 aktivno oboljelih i 103 izliječene osobe, priopćio je županijski stožer.

09:20 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 177 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 5 pozitivnih.

Dvije osobe su iz samoizolacije, jedan je uvezeni slučaj, a kod dvije osobe radi se o kontaktu s već pozitivnom osobom.

U mjerama samoizolacije nalaze se 283 osobe. Izliječeno je 6 osoba, izvijestio je istarski Stožer.

09:15 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna je novozaražena osoba COVIDOM 19. U posljednja 24 sata testirane su na koronavirus 53 osobe, od kojih su 52 nalaza negativna i 1 pozitivan. Trenutno se vrše epidemiološka ispitivanja vezana uz novozaraženu osobu jer nije riječ o kontaktu već ranije oboljelih osoba od COVID-19 s područja županije.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji trenutno su potvrđena 3 aktivna slučaja zaraze koronavirusom, priopćeno je iz Stožera BBŽ.

Komentiraj