UŽIVO: Zasad potvrđeno više od 70 novih slučajeva, u Zagrebu 18 novooboljelih

 

U Hrvatskoj je jučer potvrđeno 52 novozaraženih koronavirusom, što je ukupno 3827. Broj aktivnih slučajeva je bio 1183, a jedna osoba je umrla.

Tijek događaja:

12:50 Na današnji dan na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:40 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 5 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije muške osobe iz Dubrovnika mlađe i srednje životne dobi, muškoj i ženskoj osobi iz Župe dubrovačke srednjih godina, te mlađem muškarcu iz Metkovića.

Za njih troje je utvrđena epidemiološka veza, a za preostalo dvoje je obrada u tijeku. Izliječena je jedna osoba iz Župe dubrovačke. Ukupno je hospitalizirano 6 osoba u OB Dubrovnik.

12:30 U Zagrebačkoj županiji evidentirana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, te su trenutno aktivna 64 slučaja, izvijestio je u srijedu Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije. Podaci su to Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas do 11 sati.

Ukupno je dosad evidentirano 210 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom. Do sada je ukupno izliječeno 137 osoba, a devet ih je preminulo.

12:10 Stožer Karlovačke županije na konferenciji za medije potvrdio je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata.

Šest ih je iz Ogulina i šest u široj okolici Duga Rese. “Stanje je za sada pod kontrolom”, rekao je načelnik Stožera Josip Ribar.

Dvoje oboljelih je hospitalizirano, na respiratoru nema pacijenata.

11:45 Na konferenciji za novinare Stožera Grada Zagreba objavljeno je da je u Zagrebu novih 18 slučajeva koronavirusa. Devet je osoba za koje se ne zna gdje su se zarazili, a za drugih devet zna se izvor, rekao je ravnatelj NZJZ-a Andrija Štampar Zvonimir Šostar. Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je građane da se drže preventivnih mjera i izbjegavaju velika okupljanja.

11:30 U Šibensko-kninskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja. “U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije imamo 2 nova slučaja oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o jednoj muškoj osobi srednje životne dobi, koja trenutno boravi na području općine Unešić i ima prebivalište u susjednoj županiji i koji je kontakt osobe iz Slavonije. Druga oboljela osoba je muškarac iz Knina, srednje životne dobi za kojeg je epidemiološka obrada u tijeku”, objavio je stožer.

11:20 Na području Primorsko-goranske županije pet je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Svi imaju lakše kliničke slike te je riječ o kontaktima već ranije pozitivnih osoba. Na respiratoru u KBC Rijeka je devet osoba.

11:15 Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 228 uzoraka. Šest je bilo pozitivno na koronavirus, tri iz Osijeka, dva iz Našica i jedan s područja Belog Manastira.

10:45 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je 1 osoba pozitivna na koronavirus. Oboljela osoba je iz Oroslavja.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko – zagorske županije je 12. U samoizolaciji se nalazi 55 osoba.

10:40 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 237 obrađenih testova sa područja Splitsko dalmatinske županije danas je 9 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to 6 osoba iz Splita, 1 osoba iz Solina, 1 osoba iz Trogira i 1 osoba iz Vrgorca.

Svi novoboljeli kontakti su prethodno oboljelih osoba. Uz 9 novooboljelih osoba sa područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju je i jedna osoba sa područja grada Zagreba koja je testirana u Splitu.

683 osobe nalaze se u samoizolaciji. Tri COVID pozitivne osobe nalaze se na bolničkom liječenju u KBC u Split.

10:10 “Nisu stigli rezultati svih 55 uzoraka uzetih u posljednja 24 sata no za sada su četiri pozitivna slučaja”, rečeno je na konferenciji za medije Stožera Virovitičko-podravske županije. Tri su kućni kontakti, sve su tri osobe ženskog spola sa blagim simptomima bolesti. Četvrta je osoba kontakt s posla, takođe ženska osoba i za sad nema simptome.

10:00 Na zadarskom području jedna je novooboljela osoba, a riječ je o kontaktu ranije oboljele osobe. Aktivni nadzor provodi se nad 409 stanovnika, a istekao je za njih 4337. Na području Zadarske županije trenutačno su 52 osobe zaražene koronavirusom. Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 6 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 142 uzorka.

09:50 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 10 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (4 osobe iz Starih Mikanovaca, 3 iz Vinkovaca, 2 iz Tovarnika i 1 iz Vukovara).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 137, od kojih su 52 osobe izliječene. Trenutno su u županiji 3 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 103 osobete je ukupno testiranih do sada na području županije 3586. U samoizolaciji na području županije nalaze se 462 osobe. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, pozitivno je 5 zdravstvenih radnika (1 liječnik i 4 medicinske sestre/tehničara). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 38 radnika (10 liječnika, 24 medicinske sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 3 nezdravstvena radnika).

09:40 Stožer civilne zaštite Karlovačke županije u 12 sati održat će izvanrednu konferenciju za medije zbog povećanog broja oboljelih.

09:30 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 83 aktivna slučaja zaraze koronavirusom. U kućnoj izolaciji nalazi se 78 osoba te je 5 osoba hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 294 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 90 uzoraka od kojih je 8 pozitivnih rezultata na koronavirus. Ukupno je testirano 2817 uzoraka, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

09:20 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 201 uzoraka briseva na covid-19, od kojih su 2 pozitivna. Radi se o osobama koje su bliski kontakt već pozitivnih osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Komentiraj