UŽIVO: U Zagrebu 45 novozaraženih, Split 21, Rijeka i Šibenik po 16

Uprotekla 24 sata, u Hrvatskoj je šest osoba umrlo od komplikacija vezanih uz zarazu koronavirusom, a potvrđeno je 165 novih slučajeva zaraze, objavio je nacionalni Stožer civilne zaštite. Od jutros pristižu novi podaci od županijskih stožera.

Tijek događaja:

15:47 Na području Virovitičko-podravske županije devetoro je novozaraženih od koronavirusa, osmero ima blage simptome, a jedan je asimptomatski, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

14: 24 U Varaždinskoj županiji utvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, mlađoj osobi i djetetu, zbog čega je jedan razred s dvadeset učenika varaždinske osnovne škole, njihovi roditelji i razrednica u samoizolaciji, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. Novooboljele osobe bile su sudionici svadbe održane 5. rujna u Varaždinu, s koje je do sada potvrđeno 11 pozitivnih osoba. Kako se radi o blažoj kliničkoj slici, liječit će se kod kuće.

12:32 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom. U su 23 osobe, od kojih tri na respiratoru, a u samoizolaciji je 684 osobe.

12:20 Na području Zadarske županije devet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a uglavnom je riječ o kontaktima ranije oboljelih osoba.

12:10 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije oboljelo je šesnaest osoba, a među njima ima i djece. Pet ljudi je u bolnici.

 11:30 Na području Brodsko-posavske županije evidentirano je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom.

 11:00 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke objavio je da su četiri nova slučaja zaraze, a riječ je osobama mlađe i srednje životne dobi s koprivničkog i đurđevačkog područja. U bolnici su dva pacijenta.

 10:58 U posljednja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji umrle su dvije osobe od Covid infekcije, a zabilježena je 21 osoba pozitivna na novi koronavirus,   izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

10:41 U Primorsko-goranskoj županiji šesnaest je novozaraženih, od kojih se za deset može utvrditi izvor zaraze, a za preostale se još utvrđuje.

10:17 U posljednja 24 sata na na području Zagrebačke županije zabilježeno je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 193, priopćio je u nedjelju Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije. Za pet slučajeva nejasna je epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 83 osobe.

9:16 U Sisačko-moslavačkoj županiji tri su novooboljela, a za jednog se izvor zaraze utvrđuje, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:05 U Požeško-slavonskoj županiji zabilježeno je sedam pozitivnih osoba u posljednja 24 sata.

8:44 U Zagrebu je zabilježeno 45 slučajeva novooboljelih, od kojih za deset nije utvrđen izvor zaraze, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar. Pozitivno je četvoro djece, dvoje iz osnovne i dvoje iz srednjih škola, pa su njihovi razredi poslanu u samoizolaciju.

8:38 U Istri su potvrđena dva nova slučaja zaraze, oba iz samoizolacije.

8:32 Na osječkom području osam je pozitivnih na koronavirus u posljednja 24 sata. Četiri novozaražene osobe su iz Čepina, a po jedna iz Osijeka, Đakova, Semeljaca i Darde. U bolnici je dvadeset pacijenata, jedan na respiratoru. Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 20 kontakata novopozitivnih osoba, a pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije trenutno je 383 osoba.

Komentiraj