UŽIVO: U splitskoj županiji 36 novooboljelih, u Zagrebu 33

Jučer su u Hrvatskoj zabilježena nova 223 slučaja zaraze koronavirusom, a pet je osoba umrlo. Od jutros pristižu novi podaci županijskih stožera.

Tijek događaja:

14,33 U Krapinsko-zagorskoj županiji u posljednja 24 sata je osam novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba umrla.

11:21 U Splitsko-dalmatinskoj županiji u subotu je zabilježeno 36 novooboljelih od koronavirusa, od kojih šesnaest iz Splita, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju su 33 oboljela, a četiri osobe su na respiratoru.

10:51 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije devet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a pet je novooboljelih osoba vezano uz privatni dom za starije osobe na području grada Bjelovara, izvijestili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

10:43 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna umrla je žena iz Konavala, rođena 1955, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

10:09 U Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježena su 23 nova slučaja koronavirusa, od toga sedamnaest iz Vinkovaca, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Od ukupnog broja zaraženih, šest je zdravstvenih radnika, troje nastavnika i osam učenika, dok je u samoizolaciji 11 nastavnika i 130 učenika.

9:11 U Istri je zabilježena jedna novooboljela osoba, a jedna je izliječena. Trenutno je u Istri šest oboljelih, a 76 osoba u samoizolaciji.

9:05 U Sisačko-moslavačkoj županiji četiri četiri su novooboljele osobe od koronavirusa.

U Topuskom se virus probio u mali dom za starije i nemoćne, u kojemu su zaražene četiri korisnice i tri djelatnice.

8:59 Osam je novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji, od kojih su četiri osobe iz doma za starije u Delnicama, u kojemu je sada ukupno zaraženo 65 ljudi.

U bolnici je šest ljudi, a jednom je razredu u Ravnoj Gori određena samoizolacija, jer je učiteljica pozitivna na koronavirus.

8:56 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je o četiri nova slučaja zaraze.

8:36 Na području Osječko-baranjske županije dvanaest je novozaraženih. Samoizolacija je određena za 71 osobu, a ukupno su u županiji 503 osobe u samoizolaciji.

8:31 U Gradu Zagrebu zabilježena su 33 slučaja novooboljelih osoba, a među njima su učenik i učiteljica u osnovnoj školi.

Za 145 osoba izrečena je mjera samoizolacije, među njima devetnaest učenika osnovnih i četiri iz srednjih škola. Drive-in testiranja vikendom i blagdanima u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar su od 8 do 12 sati.

Komentiraj