UŽIVO: U dvije karlovačke crkve zbog zaraze odgođene sve mise

Jučer je u Hrvatskoj zabilježeno 250 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je trenutno u zemlji 2108 poznatih zaraženih. Među njima je tristo pacijenata na bolničkom liječenju, od toga 24 na respiratoru. Dvije su osobe jučer preminule. Od jutros stižu novi podaci županijskih stožera civilne zaštite.

Tijek događaja:

13:41 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata 11 je novooboljelih od koronavirusa. Većina ih se nalazi u samoizolaciji jer su kontakti ranije oboljelih i povezani su s događanjima u dvije crkve u Karlovcu, Nacionalnim svetištem Svetog Josipa i Grkokatoličkom župom Uzvišenja Svetoga Križa, pa su u njima odgođene sve mise.

12:01 Nove 44 koronavirusom zaražene osobe bilježi Grad Zagreb u zadnja 24 sata, među njima i po dva učenika jedne osnovne i dvije različite srednje škole, pa su u samoizolaciji učenici dva razreda osnovne i dva srednje škole.

11:47 Pet je novozaraženih na području Osječko-baranjske županije, a umrla je 79-godišnja žena koja je bolovala od više kroničnih bolesti, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:23 U Vukovarsko-srijemskoj županiji potvrđeno je jedanaest novih slučajeva zaraze, a jedna je osoba umrla. Četiri zdravstvena radnika zaražena su na tom području, a u samoizolaciji ih je dvanaest.

9:16 Splitsko-dalmatinska županija ima 75 novooboljelih, a od toga 41 u Splitu. Samo 27 od ukupnog broja kontakti su prethodno oboljelih. U samoizolaciji je 1330 osoba, na bolničkom liječenju 48, a tri su na respiratoru. Jedna je osoba u karanteni.

9:08 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, od toga pet iz Bjelovara.

8:44 U Sisačko-moslavačkoj županiji dvije su novooboljele osobe, obje iz Petrinje.

8:36 Devet novozaraženih zabilježeno je u Požeško-slavonskoj županiji, u kojoj se isto toliko liječi u bolnici, od trenutno aktivna 124 slučaja zaraze.

8:17 Koprivničko-križevačka županija ima tri nova slučaja zaraze, a riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi.

8:02 Primorsko-goranska županija ima 8 novozaraženih, od kojih se za jednu ne zna izvor zaraze. Dvoje je zaražene djece iz škole Kostrena te su, radi prevencije, dva razreda od danas u samoizolaciji.

7:15 U Vukovarsko-srijemskoj županiji koronavirusom su zaražena četiri učenika i dva prosvjetna radnika, a u samoizolaciji je devet razreda sa 156 učenika.

Komentiraj