UŽIVO: U Vukovarsko-srijemskoj županiji 26 novih slučajeva, u Splitu preminula dva muškarca

 

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je u subotu o 86 novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj. Ukupno je to 5224 oboljelih u našoj zemlji. aktivnih slučajeva je 738. 127 osoba je na bolničkom liječenju, a devet pacijenata na respiratoru. Preminulo je 145 osoba.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je u subotu kako su produžene mjere zabrane prelaska granice prema trećim državama. “Postoje određeni izuzeci pod kojima se može ući i tranzitirati kroz Hrvatsku, no obzirom na epidemiološku situaciju u susjedstvu, nije bilo razloga za ublažavanjem mjera koje se ondose na prelazak granice”, rekao je Božinović.

Tijek događaja:

13:20 U Koprivničko-križevačkoj županiji sedmi dan zaredom nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19. Na području županije pet je aktivnih slučajeva pozitiviteta na koronavirus, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja.

12:45 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nisu evidentirane nove osobe zaražene koronavirusom. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko – zagorske županije je 13.

12:40 Prema izvješću KBC-a Split preminule su dvije muške osobe, jedna stara 78 godina i druga stara 51 godinu. Osobe su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bile pozitivne i na COVID infekciju. Obje preminule osobe su bile na respiratoru.

Od ukupno 396 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 11 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 1 osoba, iz Imotskog 2 osobe, iz Omiša 1 osoba, iz Sinja 1 osoba, iz Trilja 1 osoba, iz Vrlike 1 osoba, iz Dugog Rata 1 osoba, iz Gradca 1 osoba, iz Hrvaca 1 osoba i iz Prgometa 1 osoba. Uz 11 novooboljelih pozitivne su i dvije osobe s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Od ukupno 11 novooboljelih njih šest su kontakti prethodno oboljelih dok se ostalih pet epidemiološki obrađuju. Od ukupnog broja obrađenih uzoraka njih 54 su iz Centra za rehabilitaciju u Vrlici od kojih je pozitivna jedna osoba dok se ostali uzorci obrađuju i čiji se rezultati nalaza očekuju sutra. 532 osobe nalaze se u samoizolaciji. 19 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split.

12:30 Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Radi se o muškoj osobi starije životne dobi s otoka Vira, čiji se kontakti i kretanja utvrđuju.

Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 104 uzorka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su tri pacijenta, a u samoizolaciji je 145 osoba.

12:20 U Zagrebu je osam novih pozitivnih na koronavirus. Trenutno je 196 aktivnih slučajeva i 417 aktivnih samoizolacija, a u posljednja 24 sata provedena su 372 testiranja.

Petero novopozitivnih kontakti su COVID-19 pozitivnih osoba, jedan je slučaj uvezen s Kosova, a jedna je oboljela osoba bila u tranzitu iz BiH u Austriju. Jedna je osoba negativne epidemiološke anamneze, dok za drugu još traje epidemiološka obrada.

Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na COVID-19.

12:15 Na području Virovitičko-podravske županije od 50 osoba koliko ih je testirano, nitko nije novozaražen virusom SARS-CoV-2. Broj trenutno aktivnih slučajeva na području Virovitičko-podravske županije je sedam.

12:10 U Šibensko-kninskoj županiji nema novih oboljelih.

11:30 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. I dalje se u Varaždinskoj županiji vodi deset aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom od kojih su četiri osobe smještene u Općoj bolnici u Varaždinu, a šestero osoba je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa evidentirano je 65 slučajeva zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta. Pod mjerom samoizolacije trenutno je 30 osoba, a sve su kontakti potvrđeno zaraženih osoba.

11:00 Na području Zagrebačke županije jedna je osoba oboljela od jučer, a pet osoba je izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivan 41 slučaj. Do sada je ukupno izliječeno 198 osoba, a 11 ih je preminulo.

11:20 U Karlovačkoj županiji nema novozaraženih osoba koronavirusom. Jučer je testirano 68 osoba i svi su nalazi negativni, uključujući djelatnike Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije koji su testirani kao mogući kontakti prije zaražene osobe.

I dalje je broj do sada oboljelih na području županije 98. Na bolničkom liječenju u OB Karlovac je jedna osoba. U samoizolaciji se nalaze 34 osobe.

10:35 Na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Treći je to dan zaredom s po tri novozaražene osobe u toj županiji.

Dvije su osobe kontakti već od ranije potvrđenih pozitivnih osoba, dok se za treću osobu vrši epidemiološka obrada kako bi se utvrdilo gdje je zaražena.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 165. Aktivnih slučajeva je 13 od čega su četiri osobe hospitalizirane. Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije trenutno se nalazi 66 osoba.

10:20 Na području Osječko-baranjske županije od 266 pristiglih uzoraka jedan je bio pozitivan. Riječ je o osobi s područja Ispostave Našice.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 28 osoba od kojih je jedna i dalje na respiratoru. 13 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju te se sveukupno u samoizolaciji na području naše županije nalazi 266 osoba.

10:10 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, zabilježeno je 26 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (13 iz Vinkovaca, 6 iz Cerne, 1 iz Komletinaca, 1 iz Otoka, 1 iz Privlake, 2 iz Vukovara, 2 iz Županje).

Trenutno je u županiji 8 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.U protekla 24 sata testirane su 93 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5683.

09:45 U Primorsko-goranskoj županiji danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

09:35 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. U protekla 24 sata testirano je 37 osoba i svi nalazi su negativni, a stigli su nalazi i za 16 osoba testiranih u petak, također negativni.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno je 18 osoba oboljelih od koronavirusa. U našoj županiji u samoizolaciji nalazi se 68 osoba.

09:20 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 106 uzoraka briseva na COVID-19. Svi su negativni, nema novozaraženih. Izliječeno je 14 osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 191 osoba.

Komentiraj