UŽIVO: U Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrđeno je 26 novih slučajeva koronavirusa

 

Nacionalni stožer civilne zaštite u ponedjeljak je izvijestio o 41 novom slučaju u Hrvatskoj. Aktivni broj slučajeva je 749. 133 osobe su na bolničkom liječenju, s devet pacijenata na respiratoru.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 4923 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 140 preminulo, a 4034 se oporavilo.

Tijek događaja:

12:30 Iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije izvijestili su da su svi od jučer pristiglih testova na koronavirus negativni, odnosno nema novih slučajeva zaraze. Tijekom jučerašnjeg dana testirane su 93 osobe. U OB-u Karlovac testirano je 75 osoba, a u OB-u Ogulin 18.

U Karlovačkoj županiji pod mjerom samoizolacije nalaze se 72 osobe.

Inspektori CZ-a jučer su na području grada Karlovaca obavili pet nadzora gospodarskih djelatnosti: tri trgovine i dva ugostiteljska objekta te pri tome nisu uočene nepravilnosti, izvijestili su iz Stožera KŽ-a.

12:15 Na današnji dan na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

12:10 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata evidentirane su dvije novozaražene osobe (Zagorska Sela i Radoboj). Ozdravile su dvije osobe (Zagorska Sela i Krapinske Toplice). Trenutačni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 14. U samoizolaciji se nalazi 28 osoba.

12:00 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 425 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 26 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju, i to iz Splita šest osoba, iz Sinja 10, iz Imotskog, Omiša, Otoka i Muća po dvije te iz Solina i Trilja po jedna osoba. Uz 26 novooboljelih pozitivna je i jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije testirana u SDŽ-u.

Od 26 novooboljelih osoba njih 19 su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostalih 7 osoba epidemiološki obrađuje. 582 osobe nalaze se u samoizolaciji.

14 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split, a od toga se dvije osobe nalaze na respiratoru, izvijestio je Stožer SDŽ-a.

11:45 Zamjenica pročelnika Ureda za zdravstvo Mirela Šantija kazala je kako je ukupno u Gradu Zagrebu potvrđeno 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kroz COVID ambulante i ambulante liječnika obiteljske medicine prošlo je 140 korisnika, četiri osobe upućene su u samoizolaciju, a 114 na testiranje.

Gradonačelnik Bandić rekao je kako je Zagreb posljednja dva dana imao po dva nova slučaja, a sad se dogodio skok.

11:35 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji registriran je jedan novi slučaj COVID-19 oboljelog, a koji je importirani iz Austrije.Riječ je o mlađoj muškoj osobi s blagom kliničkom slikom i liječi se kod kuće, izvijestio je Stožer civilne zaštitne VŽ.

Broj trenutno aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji je sedam. Dvije osobe se nalaze na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, a njih petero je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

11:20 Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je 218 uzoraka, od kojih su četiri bila pozitivna. Tri su osobe s područja Ispostave Osijek, a jedna s područja Ispostave Beli Manastir.

U KBC-u Osijek hospitalizirana je 31 oboljela osoba, a dvije su na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminula je jedna osoba (1941. godište) s područja Osječko-baranjske županije, bila je hospitalizirana, liječena u respiracijskom centru te sa značajnim komorbiditetom.

11 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju, pa se danas sveukupno u samoizolaciji na području naše županije nalazi 290 osoba.

Policija je samoinicijativno provjerila 22 osobe u samoizolaciji i nije utvrdila kršenje, a dojava građana o kršenju mjere samoizolacije nije bilo.

11:00 Nakon pet dana bez novozaraženih osoba, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 157, a 17 je aktivnih slučajeva.

Hospitalizirane su dvije osobe, jedna manje u odnosu na prethodni dan. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području te županije 73 osobe, 23 manje u odnosu na prethodni dan.

10:45 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 290 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su 7 pozitivni.

Tri osobe su iz samoizolacije, kopd tri osobe radi se o uvezenom slučaju, a za jednu osobu u tijeku je epidemiološka obrada. U mjerama samoizolacije nalazi se 289 osoba. Svi uzorci jučer uzeti iz Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula, su negativni, izvijestioje Stožer Istarske županije.

10:30 U Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Trenutno su 33 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se tri osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalazi se 111 osoba, od kojih 99 su kontakti oboljelih od COVID-19 i 12 osoba koje su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Od jučer je uzorkovano 20 uzorka na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti su zabilježena kršenja te mjere.

10:20 Na području Zadarske županije nema novooboljelih od koronavirusa, a jedna je osoba ozdravila. Trenutačno su na tom području 23 aktivna slučaja.

Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 131 uzorak. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar ukupno su hospitalizirana četiri pacijenata, a u samoizolaciji su 164 osobe.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

10:05 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 8 novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 2 iz Vinkovaca, 2 iz Cerne, 1 iz Novih Jankovaca, 1 iz Antina, 1 iz Komletinaca i 1 iz Cerne/strani državljanin). Trenutno je u županiji 11 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 139 osoba. U samoizolaciji na području županije je 588 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (5 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 48 radnika (8 liječnika, 13 medicinskih sestara/tehničara, 21 drugi zdravstveni radnika i 6 nezdravstvenih radnika).

10:00 Dvadeset prvi dan zaredom nema novooboljelih osoba od covida-19 s područja Ličko-senjske županije. Ukupno je oboljelo 30 osoba od covida-19 od čega je 29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 h testirane su 3 osobe.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 20 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom je u dva slučaja utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

09:45 Na području Primorsko-goranske županije danas je jedna novozaražena osoba koronavirusom i pet izliječenih prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

U županiji je 20 aktivnih slučajeva i 130 izliječenih. Ukupno do sada evidentirano je 152 slučaja oboljenja od covida-19, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

09:20 Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba. Broj trenutno aktivno zaraženih od koronavirusa je i nadalje petnaest, a u samoizolaciji su 23 osobe, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata, uzeti su uzorci od 39 osoba, rezultati su im bili – negativni. Broj testiranih na području VPŽ-a od početka epidemije je 2099.

Komentiraj