UŽIVO: U Osječko-baranjskoj županiji 17 novih slučajeva, većina ih je u Đakovu, u Zagrebu 14 novooboljelih

 

Dosad je u Hrvatskoj potvrđen ukupno 3151 slučaj zaraze koronavirusa, a trenutačno su aktivna 842 slučaja. Nacionalni stožer civilne zaštite u nedjelju je izvijestio o 57 novooboljelih u Hrvatskoj.

Tijek događaja:

13:10 U gradu Zagrebu u posljednja 24 sata 14 je novooboljelih osoba, potvrdio je za Dnevnik.hr Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Među novozaraženima je šestero potvrđeno na zavodu ”Andrija Štampar”, a ostali su testirani u Klinici za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” i HZJZ-u.

Dodao je da se uglavnom radi o kontaktima ranije oboljelih osoba.

13:00 Pet novih slučajeva zaraze potvrđeno je na području Brodsko-posavsko županije, objavio je na konferenciji za medije županijski Stožer civilne zaštite.

“Epidemiološka situacija postaje još složenija sada, već se bilježe i prvi pozitivni kontakti osoba koje su bile na privatnom događanju”, rekli su iz Stožera na konferenciji.

12:50 U Sisačko-moslavačkoj županiji tri su osobe novooboljele od koronavirus, javio je županijski Stožer civilne zaštite. Dvije novooboljele osobe su s područja grada Siska, a jedna je s područja grada Kutine. Poznat je izvor zaraze kod svih novozaraženih te su svi njihovi kontakti stavljeni pod zdravstveni nadzor.

12:30 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Radi se o dvojici mlađih muškaraca iz Dubrovnika od kojih je jedan povezuan s okupljanjem u Zagrebu s kojim se epidemiološki veže i osam ranije otkrivenih slučajeva. Drugi oboljeli je kontakt ranije pozitivnog slučaja.

12:10 Pet je novih slučajeva zaraze u Zagrebačkoj županiji, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Četiri su nova slučaja u ispostavi Zaprešić i jedan novi slučaj u ispostavi Velika Gorica.

12:00 U Karlovačkoj županiji tijekom vikenda nije bilo testiranja na COVID-19, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Tijekom dana će se u Karlovcu oko 20 ljudi, a jednako toliko i u Ogulinu, dodaju iz Stožera.

S današnjim danom u Karlovačkoj županiji je 18 oboljelih osobe. Dva su pacijenta hospitalizirana u OB Karlovac te imaju blažu kliničku sliku. U samoizolaciji je trenutno 181 osoba, a među njima su i tri medicinske sestre i jedan liječnik OB Karlovac te 5 zdravstvenih djelatnika Doma zdravlja u Slunju.

11:45 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije još je šest osoba potvrđeno pozitivno na COVID-19, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o dvije ženske osobe srednje životne dobi iz Knina koje su bile u samoizolaciji zbog kontakta s COVID-19 pozitivnom osobom. Pozitivan je i jedan mlađi muškarac Knina koji je bio u dobrovoljnoj samoizolaciji te mlađa žena s prebivalištem u Općini Tisno koja je bila izložena zarazi u Zagrebu i bila je u samoizolaciji.

Među novooboljelima su i dvojica mlađih muškaraca iz Šibenika. Za jednog od njih su epidemiološki izvidi u tijeku, a za drugog je moguća povezanost s osobom iz šire obitelji koja je nedavno stigla iz inozemstva.

11:20 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 12 obrađenih testova, tri nova slučaja zaraze u toj županiji, izvijestio je Stožer civilne zaštite.

Dvije novooboljele osobe su s područja grada Splita i općine Dugopolje, dok je treća osoba državljanin Velike Britanije koji je testiran u Splitu gdje ostaje u izolaciji u privatnom smještaju. Osobe iz Splita i Dugopolja kontakti su prije oboljelih osoba.

11:10 U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županijena koronavirus je pozitivno 17 od ukupno 80 obrađenih uzoraka, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Najviše novopozitivnih je s područja Đakova, njih 14, dok su dvije osobe iz Strizivojne i jedna iz Osijeka. U svim slučajevima oboljeli su kontakti već evidentiranih pozitivnih osoba.

Dvije oboljele osobe u nedjelju su primljene na bolničko liječenje u KBC-u Osijek, gdje je ukupno hospitalizirano 23 pacijenta, od kojih je jedan na respiratoru.

11:00 U posljednja 24 sata u Ličko-senjskoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa, a trenutačno je šest aktivnih slučajeva oboljenja, priopćio je Stožer civilne zaštite te županije.

Jedna oboljela osoba nalazi se na liječenju u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, a ostali su oboljeli dobrog općeg stanja te nemaju simptome bolesti.

10:00 Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba, a riječ je o mlađem muškarcu čije se kretanje utvrđuje, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Općoj bolnici Zadar smještene su tri osobe od kojih je jedna na respiratoru. Ozdravile su 2 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana uzeto je 85 uzoraka. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

09:50 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Dvije novooboljele su iz Tovarnika i po jedan iz Borova i Bršadina.

Ukupno je na tom području dosad oboljelo 76 osoba, od čega je 41 osoba izliječena. U protekla 24 sata testirane su 53 osobe.

09:40 Jedna je osoba potvrđena pozitivna na koronavirus na području Istarske županije, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o osobi iz samoizolacije, odnosno bliskom kontaktu zaražene osobe.

U posljednja 24 sata ukupno je u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 91 uzoraka brisova na COVID-19.

09:32 Iz Virovitičko-podravske županije javljaju kako nema novooboljelih u posljednja 24 sata.

“Na području naše županije nema novooboljelih od korona virusa. Prema podacima Stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata, na području Virovitičko-podravske županije testirano je 12 osoba, svi nalazi su negativni. Do sada je obrađena ukupno 1.447 uzoraka.

Od početka pandemije COVID-a 19, na području Virovitičko-podravske županije, 11 je osoba zaraženo korona virusom. Od toga, osam ih se oporavilo, dvije osobe su i nadalje zaražena, a jedan muškarac je preminuo”, izvijestili su.

09:30 Proteklog vikenda u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

U toj su županiji dvije osobe pozitivne na COVID-19, a dvoje zaraženih se statistički vodi pod Bjelovarsko-bilogorsku županiju, no oni imaju samo prebivalište na području te županije, nisu tamo testirane i ne liječe se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, dodaju iz Stožera.

08:30 Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kasno sinoć da su u nekim trenucima u stožeru bili preblizu jedan od drugog, no na da se da slavlje neće postati rasadnik koronavirusa. “Nadam se da nećemo postati rasadnik koronavirusa”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš dodajući: “Mjerila se temperatura, dezifinicarale su se ruke, moramo biti oprezni.”

08:00 Istarski Stožer civilne zaštite demantirao je u nedjelju tvrdnje da su pojedini pacijenti i osoblje pulske Opće bolnice zaraženi koronavirusom, poručivši da je obrađen 51 uzorak brisa te da su svi nalazi negativni i nema proboja virusa u bolnicu.

“Molimo građane da ne nasjedaju na takve priče već da isključivo slušaju upute županijskog Stožera civilne zaštite”, poručio je načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac.

Komentiraj