UŽIVO: U Hrvatskoj 212 novih slučajeva, 52 u Splitsko-dalmatinskoj, 38 u Gradu Zagrebu

 

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je u subotu u priopćenju da je u posljednja 24 sata zabilježeno 212 novooboljelih od koronavirusa. Među njima je 288 pacijenata na bolničkom liječenju, a na respiratoru je njih 24. Nema preminulih.

Stožer: Imamo 212 novih slučajeva, nema preminulih

Tijek događaja:

15:00 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedanaest je novooboljelih osoba od COVID-19.

Pet oboljelih osoba je s područja grada Gospića, 4 oboljele osobe su s područja grada Otočca, te po jedna oboljela osoba iz Općine Preušić i Općine Plitvička jezera. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

13:30 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji je 20 novooboljelih osoba. Većina novooboljelih su kontakti ranije oboljelih osoba i bili su u samoizolaciji te su poveznica s crkvenim zborom. Ukupno je u Karlovačkoj županiji do sada oboljelo 267 osoba. U OB Karlovac je hospitalizirano 8 osoba. U samoizolaciji se nalazi 480 osoba.

13:00 Među 86 uzoraka koji su u zadnja 24 sata poslani na analizu za SARS-CoV-2, njih sedam je pozitivno, dva su još u obradi, a 77 je negativno na koronavirus, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Među navedenih sedam novozaraženih, petero je muškaraca, dvije su žene, troje je srednje, a četvero mlađe životne dobi. Dvoje su asimptomatski, a ostalih petero pokazuju blage simptome na COVID-19. Dvije osobe od navedenih sedmero su kontakti ranije zaraženih, a kod petero će se epidemiološki utvrditi gdje su se zarazili.

12:30 U Međimurskoj županiji od jučer imaju četiri novooboljele osobe. Do sada je ukupno testirano 5691 osoba. Trenutno je aktivnih 23 pozitivnih na SARS-CoV-2 virus te je 109 osoba u samoizolaciji (pozitivni na COVID 19 virus i njihovi kontakti).

12:00 U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je šest pozitivnih na koronavirus, sa prebivalištima na području Grada Krapina(2), Općine Gornja Stubica (1), Općine Petrovsko (1), Općine Radoboj (1) i Općine Veliko Trgovišće (1). Četiri novobooljele osobe su kontakti već poznatih pozitivnih osoba.U istom razdoblju ozdravile su 4 osobe te je pristiglo i 88 negativnih nalaza, dok se još uvijek čekaju rezultati za 5 uzoraka.

Ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije iznosi 69. U samoizolaciji se nalazi 575 osoba, među kojima je njih više od 200 zaposlenih u tvrtki Krateks d.d. iz Krapine.

11:45 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom. Pozitivna činjenica je da je četvero osoba otpušteno s bolničkog liječenja, među kojima je i strani državljanin koji se liječio u varaždinskoj bolnici. Troje je završilo svoje liječenje, a jedna osoba je prebačena na kućno liječenje. Jedna je osoba oporavljena i otpuštena iz kućnog liječenja.

Aktualni broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 25, a navedenoj brojci pribrajaju se i dvije hospitalizirane osobe iz druge županije.

11:30 U Šibensko-kninskoj županiji tri su novooboljele osobe, objavili su iz tamošnjeg stožera – jedna iz Šibenika, jedna s područja općine Tisno i jedna koja trenutno ondje boravi, a prebivalište joj je drugdje.

11:15 Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zabilježen je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, a izliječeno je 12 osoba, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 173 slučaja. U odnosu na jučerašnje podatke, oboljela je 21 osoba. Najviše, po troje, novooboljelih je u Samoboru i Svetoj Nedjelji.

Među novooboljelima, osam su kontakti prethodno oboljelih, dva slučaja povezana su sa svadbom, dva slučaja s privatnom proslavom, dok je za devet slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 84 osobe.

U samoizolaciji su dijelovi razreda srednje i osnovne škole u Samoboru zbog pozitivnog učenika. Epidemiološka obrada je u tijeku.

11:00 U Požeško-slavonskoj županiji u zadnja 24 sata imaju 12 pozitivnih na koronavirus. U toj je županiji trenutno je aktivno 127 slučajeva zaraze koronom, 118 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 9 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 598 osoba, a ukupno je testirano 8003 osobe.

10:45 Na području Zadarske županije 10 je novooboljelih osoba od koronavirusa, a uglavnom je riječ o obiteljskim kontaktima. Među novooboljelima 4 je ženskih i 6 muških osoba, a izolaciju provode na području Grada Zadra (7), Sv.Filip i Jakova (2) i Nina (1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 234 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 486 osoba, a istekao je za njih 7234.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 17 bolesnika od kojih je dvoje na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

10:35 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 osoba zaraženih COVID-19 infekcijom. Riječ je o tri ženske osobe iz Dubrovnika (za dvije je utvrđena epidemiološka veza), jednoj muškoj i četiri ženske osobe iz Ploča (četiri ženske osobe imaju utvrđenu epidemiološku vezu), po jednoj muškoj osobi iz Metkovića i Slivnog (s utvrđenim epidemiološkim vezama), jednoj ženskoj osobi iz Orebića (utvrđena epidemiološka veza), te jednoj muškoj osobi iz Župe dubrovačke.

Izliječeno je 11 osoba – šest iz Dubrovnika, tri iz Župe dubrovačke, jedna iz Opuzena te jedna osoba koja nema prebivalište u toj županiji. U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus, od čega su na respiratoru tri osobe. U samoizolaciji se nalazi 512 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđena su četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 80 slučaja kršenja samoizolacije.

10:30 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako su na području županije potvrđena dva nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a riječ je osobama mlađe i srednje životne dobi s koprivničkog i đurđevačkog područja.

10:25 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 8 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (3 osobe iz Vinkovaca, 1 iz Ivankova i 4 iz Vukovara). Preminulih osoba nema, javlja Stožer VSŽ.

10:20 Prema izvješću NZJZ Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 611 obrađenih testova danas su 52 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 23, Imotskog 1, Kaštela 8, Sinja 4, Solina 4, Trilja 2, Vrgorca 1, Dicma 1, Dugog Rata 2, Klisa 1, Marine 1, Otoka 1, Podstrane 2 i Zmijavaca 1 osoba.

Od 52 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 19 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1390 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 51 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru.

U karanteni se nalazi jedan državljanin SAD-a, izvijestio je Stožer SDŽ.

10:15 U Primorsko-goranskoj županiji danas je 14 novozaraženih osoba i 11 ozdravljenih. Aktivnih slučajeva je 103. U samoizolaciji je 356 osoba.

10:10 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji osam je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Šest novooboljelih osoba s područja je općine Rovišće, jedna je s područja općine Đulovac, a jedna s područja grada Bjelovara. U samoizolaciji je ukupno 521 osoba.

10:00 “U protekla 24 sata zabilježeno je 212 novih slučajeva te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2.128. Među njima je 288 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Nema preminulih.

Do danas je ukupno zabilježeno 14.725 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 244 preminule, a 12.353 se oporavilo (184 u protekla 24 sata). U samoizolaciji je trenutno 9.714 osoba. Do danas je ukupno testirano 254.480 osoba, od toga 5.457 u posljednja 24 sata”, navodi se u priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite.

09:30 Istarska županija ima jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Kako je izvijestio županijski Stožer civilne zaštite, riječ je o državljaninu Kosova koji u Istri boravi iz poslovnih razloga.

09:25 U zadnja 24 sata u KBC Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 232 uzorka, a od kojih je pet pozitivno na koronavirus. Tri novozaražene osobe su iz Osijeka, a po jedna iz Čepina i s područja Općine Magadenovac, priopćio je Stožer Osječko-baranjske županije.

09:20 U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (NZJZ) „Dr. Andrija Štampar“ u protekla 24 sata provedeno je 756 testiranja na SARS-CoV-2, a u Gradu Zagrebu zabilježeno je 38 novooboljelih osoba, izvijestili su u subotu iz NZJZ-a. Za 359 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

Među 38 novooboljelih od Covid infekcije, 16 osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, 19 osoba su kontakti COVID pozitivnim osoba, a za jednu je osobu epidemiološka obrada u tijeku. Dvije su osobe došle iz BiH i Njemačke. Jedna je novooboljela djelatnica Doma za starije i nemoćne osobe kojoj je prethodno bila određena mjera samoizolacije te je razvila simptome bolesti.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod jednog učenika osnovne škole te je mjera samoizolacije određena za 23 učenika i tri učenika srednjih škola pri čemu je samoizolacija određena za 75 učenika. Mjera samoizolacije za 47 učenika i jednu učiteljicu također je izrečena i za razrede dvoje pozitivnih učenika od prethodnog dana, nakon završene epidemiološke obrade.

Zaključno, trenutno u Gradu Zagrebu ima 480 aktivnih slučajeva Covida-19, a 1611 osoba se nalazi u samoizolaciji. Iz NZJZ podsjećaju da je radno vrijeme drive-in testiranja vikendom i blagdanima u Zavodu “Dr. Andrija Štampar” od 8 do 12 sati.

09:15 U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Osoba je s područja grada Novske te je epidemiološka obrada u tijeku, izvijestio je Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

Komentiraj