UŽIVO: Troje preminulih u posljednja 24 sata, u Splitu 109, u Zagrebu 68 novih slučajeva

 

Nacionalni stožer civilne zaštite u srijedu je izvijestio o 358 novooboljelih u Hrvatskoj, što je novi rekord. Broj aktivnih slučajeva je 2352, a na bolničkom liječenju nalazi se 184 pacijenta. Na respiratoru je 10 pacijenata.

Od prvog slučaja zaraze do danas ukupno je zabilježeno 8889 zaraženih, od čega se njih 6362 oporavilo, a dosad su preminule 173 osobe.

Najavljene su nove mjere za Splitsko-dalmatinsku županiju, koje su stupile na snagu u ponoć, ali ne razmišlja se o potpunom zatvaranju (lockdownu) Splitsko-dalmatinske županije.

Tijek događaja:

13:00 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je 1 novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o asimptomatskoj osobi koja je svoju izloženost ostvarila na svadbi 15.08. u okolici Ivanca, a liječit će se kod kuće.

12:45 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 9 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 5 ženskih osoba iz Dubrovnika od kojih je jedna osoba kontakt prethodno zaraženog slučaja. Iz Dubrovnika je zaražena i jedna muška osoba te također po jedan muškarac iz Metkovića, Kule Norinske i Konavala.

12:30 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata od 45 pristiglih nalaza zabilježena su 2 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Karlovačke županije.

11:52 U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je 109 novih slučajeva zaraze. Od toga je oko polovica iz Grada Splita, rečeno je na konferenciji za novinare splitskog stožera.

11:50 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije osam osoba oboljelo je od zarazne bolesti COVID-19, četiri osobe su iz Šibenika, dvije iz Vodica, jedna iz Drniša i jedna iz Skradina. Većina novooboljelih je mlađe životne dobi i kontakti su ranije oboljelih.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 501 osoba i svi su kontakti oboljelih. U posljednja 24 sata uzorkovano je 239 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Na Odjelu infektologije Opće bolnice Šibensko-kninske županije od bolesti COVID-19 liječi se pet osoba. U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 117 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

11:30 Do sada nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Čekaju se nalazi za 52 osobe.

Trenutno je u toj županiji 11 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije osobe su se oporavile i skinute su s evidencije oboljelih. U samoizolaciji su 133 osobe.

11:10 “Tijekom jučerašnjeg dana i dalje negativan trend, jučer je bilo 68 pozitivnih”, rečeno je na konferenciji Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

10:55 Na području Zadarske županije 14 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod novooboljelih osoba u najvećoj mjeri riječ je o obiteljskim kontaktima te mlađim osobama čiji se kontakti i kretanja utvrđuju. Četvero novozaraženih je iz grada Zadra, po troje iz općina Sukošan i Sv. Filip i Jakov, dvije su osobe iz općine Galovac, a po jedna iz općina Bibinje i Tkon.

U samoizolaciji je 549 osoba, nadzor je istekao za njih 5984, a tijekom jučerašnjeg dana testirana su 222 uzorka. U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 16 pacijenata oboljelih od koronavirusne bolesti, od kojih je četvero na respiratoru.

09:40 U Primorsko-goranskoj županiji danas je 16 novozaraženih osoba, 11 povratnika s godišnjih odmora i 5 kontakata predhodno zaraženih osoba. Jedna od ovih osoba je hospitalizirana. 7 je osoba ozdravilo.

09:35 U Vukovarsko-srijemskoj županiji 6 je novih pozitivnih osoba na COVID-19, 1 osoba iz Vinkovaca, 1 osoba iz Gradišta, 1 osoba iz Vrbanje, 1 osoba iz Babine Grede i 2 osobe iz Županje, a 1 osoba je preminula.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 598, od kojih su 518 osoba izliječene, a ukupno je 12 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 19 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U samoizolaciji na području županije su 172 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 8 zdravstvenih radnika, 2 liječnika, 2 medicinske sestre/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika. U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 42 radnika, 6 liječnika, 22 medicinske sestre/tehničara, 13 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik.

09:30 Samo dva pozitivna nalaza od ukupno 256 testiranih uzoraka u zadnja 24 sata dobra je vijest jer se radi o trendu smanjenja dnevnog broja zaraženih koronavirusom na području Osječko-baranjske županije. Jedna novozaražena osoba ima prebivalište na području Đakova, a druga Valpova. Na žalost, u Kliničkom bolničkom centru Osijek preminula je jedna hospitalizirana osoba. Radi se o muškaracu, s prebivalištem u Osijeku, rođenom 1956. godine, koji je imao više kroničnih oboljenja.

Samoizolacija je jučer određena za 31 kontakt novopozitivnih osoba, pa je trenutno pod tom mjerom na području županije ukupno 319 osoba, četiri više nego dan ranije.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno je hospitalizirano 17 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

09:25 U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19.

Ukupno su oboljele 53 osobe s područja ove županije od čega je 13 aktivnih slučajeva, 39 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 h testirano je 39 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 89 osoba.

09:20 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 420 uzoraka briseva, 225 za administrativne potrebe, na COVID-19, od kojih je potvrđeno 5 novozaraženih osoba. Kod jedne osobe radi se o uvezenom slučaju, to jest boravila je u susjednoj državi. Za ostale osobe je u tijeku epidemiološka obrada.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, strani državljanin, 1933. godište, radi drugih zdravstvenih tegoba. Izliječena je jedna osoba. Trenutno je 85 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 278 osoba.

09:05 U Sisačko-moslavačkoj županiji deset je novooboljelih. Šest osoba je s područja grada Novske, jedna osoba s područja grada Popovače, jedna osoba s područja općine Hrvatska Dubica, jedan osoba s područja grada Siska i jedna osoba s područja grada Petrinje.

08:40 Tri nova pozitivna slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u četvrtak u Virovitičko-podravskoj županiji, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite, navodeći da zbog pritiska na laboratorije čekaju rezultate za osobe koje su testirane još u utorak i nedjelju.

Među novooboljelima je tromjesečno dijete čiji je izvor zaraze veće zajedničko okupljanje. Zaraženi su također osoba koja je kontakt oboljele osobe te mlađa djevojka, a riječ je o blažim simptomima. Stožer objašnjava da je riječ je o rezultatima testiranja uzoraka poslanih na analizu još u utorak.

08:20 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 38 slučaja zaraze korona virusom (covid-19), 36 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a 2 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 247 osoba, a ukupno je testirano 5372 osobe. Na posljednjem testiranju bilo je 116 uzoraka, od kojih su 6 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Komentiraj