UŽIVO: Sve više županija javlja o novooboljelima, dosad 76 novih slučajeva

 

U Hrvatskoj je jučer bilo 53 novooboljelih od koronavirusa, a jedna je osoba preminula. Broj aktivnih slučajeva je 934, na bolničkom je liječenju 91 osoba, dok su četiri pacijenta na respiratoru.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3325 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih je 114 preminulo, a 2277 se oporavilo.

Tijek događaja:

12:20 Grad Zagreb ima 23 novooboljele osobe. Većina su kontakti s prethodno oboljelima. Grad Zagreb ukupno ima 343 zaraženih. 420 osoba je testirano, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

12:00 U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dvije su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Obje osobe su s područja Grada Siska.

11:45 Na području Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Trenutno imaju 26 aktivnih slučajeva zaraze i 83 osobe koje su ozdravile.

11:30 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije sedam je osoba pozitivno, od kojih je četvero bilo u samoizolaciji kao kontakt oboljele osobe. Riječ je o tri osobe iz Šibenika, dvije iz Knina, jednoj iz Vodica i jednoj iz Kijeva.

S današnjim danom broj oboljelih u našoj županiji popeo se na 27, od kojih je 9 u Šibeniku, 11 u Kninu, 4 na području Vodica i po jedna osoba u Tisnome, Drnišu i Kijevu. Dvije oboljele osobe su hospitalizirane na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Do ovog trenutka pod zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije nalazi se 132 osobe, od kojih je 112 kontakt s COVID-19 pozitivnom osobom. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske nisu evidentirali kršenja mjera samoizolacije. Od jučer je testirano 84 osobe.

11:20 Splitsko-dalmatinska županija ima 7 novooboljelih. 3 osobe su iz Splita, 1 osoba iz Solina, 1 osoba iz Vrgorca, 1 osoba iz Baške Vode i 1 osoba iz Klisa. Od ukupnog broja danas novooboljelih osoba dvije osobe iz Splita i osoba iz Baške Vode tesirani su u Zagrebu gdje se epidemiološki i obrađuju. 3 novooboljele osobe su kontakti prethodno oboljelih. 314 osoba nalazi se u samoizolaciji. Jedna covid pozitivna osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split.

10:40 U Ličko-senjskoj županiji nema novooboljelih osoba. Ukupno je oboljelo 30 osoba od čega je 8 aktivnih slučaja, 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula. Dvije oboljele osobe nalaze se na liječenju u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević dok su ostali oboljeli dobrog općeg stanja te nemaju simptome bolesti.

10:30 U Vukovarsko-srijemskoj županiji su 3 nove pozitivne osobe( 1 osoba iz Županje, 1 iz Cerne,1 iz Borova). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije iznosi 87, od kojih je 41 osoba izliječena.Trenutno su u županiji 2 osobe hospitalizirane. U protekla 24 sata testirano je 79 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 3085. U samoizolaciji na području županije nalazi se 279 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su pozitivna 2 zdravstvena radnika (2 medicinske sestre/tehničara). U samoizolaciji, iz sustava zdravstva, je 38 radnika (4 liječnika, 28 medicinskih sestara/tehničara i 6 nezdravstvenih radnika).

10:20 Na području Zadarske županije tri su novooboljele osobe. Još tri osobe pozitivne su na koronavirus i vezane su uz nedavno održano vjenčanje, a riječ je o mlađim osobama. Za sada se tako 7 osoba vezuje uz isto vjenčanje i u tijeku je testiranje osoba kod kojih su se razvili simptomi. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 130 uzoraka. U samoizolaciji je 217 osoba, a od početka epidemije aktivni nadzor je istekao za 4424 osobe. Na JIL COVIDU u Općoj bolnici u Zadru jedna je osoba na respiratoru i jedna je smještena na COVID 1 odjelu.

Vezano uz novooboljele osobe i vjenčanje na kojem su te osobe bile, voditelj službe epidemiologije u Zadru dr. Alan Medić je rekao: “Molim sve one koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženima da se jave svom obiteljskom liječniku ili epidemiološkoj službi kako bi im se odredila mjera samoizolacije. Također molim sve ljude koji su bili na vjenčanju da se u idućim danima ponašaju odgovorno što podrazumijeva izbjegavanje kretanja među ljudima, praćenje svog zdravstvenog stanja te ukoliko moraju izlaziti obavezno nošenje zaštitnih maskica”.

10:15 Na području Osječko-baranjske županije pet je novooboljelih osoba. U zadnja 24 sata testirano je 148 uzoraka, od kojih su pet pozitivni na koronavirus. Jedna novooboljela osoba je iz Osijeka, jedna iz Višnjevca, a tri iz Đakova, gdje je od pojave virusa ukupno oboljelo 180 osoba. Ukupan broj aktivno pozitivnih na području županije sada je 259 osoba. U KBC-u Osijek je hospitalizirano 24 pacijenta, jedan više nego dan ranije, a jedan pacijent je na respiratoru. U samoizolaciji je od jučer 14 novih kontakta oboljelih, a pod tom mjerom je ukupno 724 osoba.

10:10 U Istarskoj županiji devet je novooboljelih. Kod 7 osoba radi se o uvezenim slučajevima, i to 5 s područja Republike Srbije, 1 iz Republike Albanije, 1 iz Zagreba. Jedna osoba je kontakt s već pozitivnom osobom. U jednom slučaju je još u tijeku epidemiološka obrada. Jedna od novooboljelih osoba je zdravstveni djelatnik Opće bolnice Pula, koji se zarazio izvan bolničkog sustava. Nakon epidemiološke obrade, definirani su svi preventivni postupci, te je 7 osoba (zdravstveni djelatnici) u mjerama samoizolacije. U tijeku su postupci preventivne dezinfekcije prostora. Opća bolnica Pula nesmetano pruža redovne usluge zdravstvene zaštite.

10:00 Karlovačka županija ima jednu novooboljelu osobu. U Karlovcu je jučer testirano 40 osoba, a jedan nalaz je stigao pozitivan. Riječ je o ženskoj osobi, kontakt ranije oboljele osobe. Danas će biti testirano 35 osoba (ukupno u Karlovcu 3252 testiranja). Od uzoraka uzetih jučer u Ogulinu, pristigla su 4 pozitivna nalaza. U tijeku je poduzimanje epidemioloških mjera te utvrđivanja kontakata oboljelih osoba. Što se tiče jučer oboljele osobe iz Ogulina, epidemiolozi su utvrdili 27 kontakata oboljele osobe te se iste nalaze pod mjerama samoizolacije. U samoizolaciji se trenutno nalazi 171 osoba. U Karlovačkoj županiji trenutno je 26 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

09:16 Pomoćnica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš jutros je u razgovoru za N1 kazala da je danas u Hrvatskoj 76 novooboljelih od koronavirusa. Više pročitajte OVDJE

09:10 Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa. Prema podacima Stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata na području Virovitičko-podravske županije testirano je 20 osoba i njihovi su nalazi negativni. Do sada je obrađeno ukupno 1488 uzoraka. Od početka pandemije COVID-19 na području Virovitičko-podravske županije 11 je osoba zaraženo koronavirusom. Od toga osam ih se oporavilo, dvije su i dalje zaražene, a jedan je muškarac preminuo.

09:00 Dva nova slučaja u Požeško-slavonskoj županiji. U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 70 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19). U kućnoj izolaciji se nalazi 66 osoba te su 4 osobe hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 541 osoba. Ukupno je testirano 2449 osoba, na posljednjem testiranju bilo je 112 uzoraka te su dva uzorka pozitivna na korona virus (COVID-19).

08:50 Dubrovački dnevnik objavio je da je, zbog sumnje na zarazu, zatvorena jedna teretana u Dubrovniku. Kako piše portal, sumnja se na zarazu kod nekoliko svojih članova te da će biti zatvoreni najmanje 15 dana. Navodno je i ova zaraza potekla od svadbe koja je bila krajem lipnja u Zagrebu gdje je bilo nekoliko Dubrovčana. Tako je jedan od posjetitelja svadbe bio u kontaktu s osobom iz fitness studija gdje se također pojavila zaraza.

Komentiraj