UŽIVO: Stižu podaci po županijama, Stožer izvijestio o 2769 novooboljelih

Nacionalni stožer civilne zaštite u subotu je u priopćenju izvijestio da je u posljednja 24 sata na području Hrvatske evidentirano 2769 novooboljelih od koronavirusa. Preminulo je 15 osoba.

Stožer: Imamo 2769 novooboljelih, preminulo 15 osoba

Tijek događaja:

13:20 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 71 nova pozitivna osoba na covid-19 (20 osoba iz Vukovara, 10 iz Županje, 8 iz Vinkovaca, 6 iz Bogdanovaca, 4 iz Tovarnika, 3 iz Borova, 3 iz Nuštra, 2 iz Bošnjaka, 2 iz Markušice, 2 iz Ostrova, 1 iz Babine Grede, 1 iz Iloka, 1 iz Negoslavaca, 1 iz Rajevog Sela, 1 iz Rokovaca, 1 iz Strošinaca, 1 iz Štitara, 1 iz Vrbanje i 3 s boravištem izvan županije). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1954, od kojih je 1501 osoba izliječena, a ukupno je 24 preminule osobe.

Trenutno je u županiji 36 osoba hospitalizirano zbog covid-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 295 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 17207.

U samoizolaciji na području županije je 930 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na covid-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 35 radnika iz sustava zdravstva (10 liječnika, 17 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 6 nezdravstvenih radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 78 radnika (18 liječnika, 41 medicinska sestra/tehničar, 2 druga zdravstvena radnika i 17 nezdravstvenih radnika).

Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 7 nastavnika i 24 učenika. U samoizolaciji se nalazi 45 nastavnika i 454 učenika.

13:10 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirano je 335 osoba od čega je evidentirano 149 pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji. Dodatno se toj brojci pribrajaju 32 pozitivna nalaza uzetih drugdje, pa je statistička brojka pozitivnih osoba za proteklih 24 sata 181 pozitivan uzorak. U proteklih 24 sata ozdravila je 61 osoba. Do sada je ukupno uzeto 13.336 uzorka.

U Županijskoj bolnici Čakovec tijekom proteklih 24 sata otpušteno je sedam pacijenta, primljeno je novih deset pacijenata te su, u ovom trenutku, hospitalizirana 45 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, od kojih se 5 pacijenata nalazi na respiratoru. U zdravstvenom sustavu na koronavirus su pozitivna 2 liječnika i 13 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze 2 liječnika i 11 medicinskih sestara. Iskoristivost bolničkih kreveta za pozitivne COVID pacijente je 75%.

U odnosu na Republiku Hrvatsku, udio pozitivnih osoba na virus COVID 19 za protekla 24 sata u Međimurskoj županiji je 5,38% što je manje nego proteklih dana, 4,28% pacijenata je na bolničkom liječenju, 6,09% pacijenata na respiratoru, a preminulih je 0,5%. 7-dnevna i 14-dnevna incidencija broja oboljelih na 100 000 stanovnika je visoka i približava se brojkama koje imaju države u okruženju.

Stožer Civilne zaštite Međimurske županije apelira na građane obavezno nošenje maski na mjestima gdje se okuplja više ljudi, kao i obavezno korištenje maski na grobljima u narednim danima. S obzirom da narednih nekoliko dana neće biti nastave, posebno se apelira na disciplinu učenika.

Zavod za javno zdravstvo upozorava kako unatoč svim naporima zdravstvene i drugih suradnih struka u kontroli epidemije, trenutačna epidemiološka situacija u Međimurju nije povoljna. Broj osoba zaraženim virusom COVID 19, te incidencija posljednjih 14 dana, uz sve druge čimbenike u širenju zaraze, ukazuju na njegovo širenje.

Stoga se apelira na savjesno pridržavanje uputa za prevenciju i sprečavanje širenja ove bolesti. Svatko od nas svojim odgovornim ponašanjem može doprinijeti smanjivanju širenja ovog virusa, koji je za neke naše stanovnike iznimno opasan s mogućim najtežim posljedicama po njihovo zdravlje i život.

12:45 U Krapinsko-zagorskoj županiji novih je 136 osoba zaraženih koronavirusom, a aktivnih slučajeva više je od tisuću, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

Među novih 136 pozitivnih na koronavirus najviše ih je s područja Krapine, 24, a dvoznamenkasti broj novih slučajeva ima i općina Desinić, 11.

Osam je novih zaraženih osoba iz Gornje Stubice, a po sedam iz Oroslavja i Pregrade te Bedekovčine i Krapinskih Toplica. Po šest novozaraženih imaju Zabok i Marija Bistrica te Tuhelj.

Ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije trenutno je 1.022, navodi se u priopćenju.

U samoizolaciji je 700 osoba.

12:30 U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Najviše zaraženih, 29 osoba, s područja je grada Daruvara, pri čemu je 18 osoba vezano uz jedan privatni dom za starije i nemoćne osobe.

S područja Bjelovara deset je novozaraženih osoba, tri novozaražene osobe s područja su grada Grubišnog Polja, dvije novozaražene osobe s područja su općine Sirač, a jedna novozaražena osoba s područja je grada Garešnice.

U samoizolaciji se nalaze 602 osobe.

U protekla 24 sata jedna osoba preminula je s koronavirusom, pa je u toj županiji ukupno 18 smrtnih slučajeva povezanih s covidom-19.

11:35 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 24 osobe su izliječene, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Zaražena je 21 osoba iz Dubrovnika, osam ih je iz Metkovića, po pet iz Konavala, Župe dubrovačke i Ploča, po dvije iz Korčule i Trpnja, po jedna iz Blata, Opuzena, Orebića, Slivnog, Stona i Smokvice te dvije osobe koje nemaju prebivalište u županiji. Ukupno je zaražena 31 osoba muškog spola te 25 ženskih osoba, a za njih 31 utvrđena je epidemiološka veza.

Među 24 izliječene osobe njih je 17 iz Dubrovnika, tri iz Župe dubrovačke, dvije iz Metkovića te po jedna iz Orebića i Vele Luke.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se trideset i dvije osobe, od kojih su četiri na odjelu intenzivne njege – dva na respiratoru, odnosno neinvazivnoj ventilaciji, a jedan na invanzivnoj ventilaciji. U samoizolaciji se nalaze 1167 osoba. Od jučer obrađeno je 196 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 19.417.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

11:30 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 65 osoba je oboljelo od covid-19 infekcije.

Među njima su 7 korisnika Cvjetnog doma u Šibeniku, 17 osoba s prebivalištem na području Šibenika, 16 osoba s prebivalištem na području Knina, 14 s područja Drniša, 4 iz Vodica, po 2 iz Rogoznce i Bilica, te po jedna osoba s područja Murtera i Tisnoga. Također, zaražene je jedna osoba koja trenutno boravi na području naše županije, a prebivalište joj je drugdje.

Nažalost, preminula je ženska osoba starije životne dobi oboljela od COVID-19 infekcije. 16 osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Trenutno je 232 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 174 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 563 osoba.

11:20 Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije bilježimo 208 novopozitivnih osoba od 543 testiranih u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ, izvijestio je Stožer.

Novozaražene osobe su iz čak 47 naselja, od kojih najviše iz grada Osijeka, njih 77. U Đakovu je 17, a u Valpovu 12 novooboljelih, dok je u Čepinu osam, a u Ivanovcu šest. Pet novooboljelih ima prebivalište u Donjem Miholjcu, Bilju i Višnjevcu, a po četiri u Tenji i Josipovcu. Po tri novopozitivne osobe su iz Drenja, Đuđenovca, Gata, Ivanovaca, Marjančaca, Našica, Trnave, Petrijevaca i Vrbice, a po dvije iz Bizovca, Breznice Đakovačke, Darde, Ernestinova, Feričanaca, Ladimirevaca, Sarvaša, Semeljaca, Šaga i Širokog Polja. Jednu novooboljelu osobu bilježimo u Antunovcu, Branjinom Vrhu, Čepinskim Martincima, Črnkovcima, Dalju, Đurđancima, Erdutu, Golincima, Koški, Laslovu, Livani, Mecama, Nardu, Rakitovici, Satnici Đakovačkoj, Strizivojni, Šljivoševcima i Zelčinu.

Na području županije hospitalizirano je 129 osoba oboljelih od covida-19, od toga 13 u našičkoj bolnici, a 116 u KBC-u Osijek od kojih je danas 21 osoba na respiratoru. Preminuo je muškarac iz Osijeka, rođen 1950. godine, a uz covid-19 imao je i druge kronične bolesti.

Zbog sve veće popunjenosti bolničkih kapaciteta, danas se na sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije ponovo govorilo o „aktivaciji“ dvorane Gradski vrt. U ponedjeljak će se iz Logističkog centra Civilne zaštite u Bizovcu u dvoranu dostaviti oprema potrebna za opremanje vanbolničkih kapaciteta.

Prema podacima pristiglim u Zavod za javno zdravstvo OBŽ pod mjerom samoizolacije danas je ukupno 3.447 osoba.

Policija je provela 27 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i nije utvrđeno kršenje, dok je provjerom po dojavi građana, utvrđeno kršenje mjere samoizolacije za jednu osobu iz Osijeka.

Tijekom posljednja 24 sata inspektori Civilne zaštite proveli su 47 nadzora, a pojačani nadzor vršit će se i tijekom vikenda s naglaskom na večeras. Državni inspektorat, Civilna zaštita i Policija vršit će nadzor nad ugostiteljskim objektima s obzirom na mnogobrojne najave “Halloween partyja” koji nisu redovita ugostiteljska djelatnost, nego javna okupljanja koja su zabranjena.

Stožer civilne zaštite OBŽ još jednom apelira na građane da poštuju propisane mjere kako bi svojim odgovornim ponašanjem spriječili širenje zaraze. Broj oboljelih na području županije raste, a time i broj osoba na bolničkom liječenju čiji se kapaciteti ubrzano pune. Također poziva sugrađane koji će tijekom predstojećih blagdana obilaziti groblja da se pridržavaju mjere obaveznog nošenja maske.

“Nošenjem maske i izbjegavanjem većih okupljanja možemo smanjiti mogućnost zaraze korona virusom kao i prenošenje na članove naših obitelji i prijatelje, osobito starije i ugrožene skupine za koje ishod zaraze može biti tragičan. Time smanjujemo i opterećenje zdravstvenog sustava koji osim za oboljele od covid-19, i dalje skrbi za sve druge osobe kojima je potrebna liječnička pomoć. Svojim odgovornim ponašanjem budimo primjer drugima i dajmo time svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa”, poručio je Petar Lagator, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

11:10 U posljednja 24 sata na području Zagrebačke županije zabilježeno je 117 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a među novooboljelima je i troje korisnika doma za starije u Jakovlju.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, u Zagrebačkoj županiji trenutno je 1916 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a u odnosu na jučer, 175 osoba je izliječeno.

Zagrebačka županija izvijestila je u priopćenju i da najveći broj novooboljelih, njih 22, s područja Velike Gorice, u Zaprešiću ih je 17, u Samoboru i Jastrebarskom je po 15 novooboljelih. U Svetom Ivanu Zelina ih je 12, a po sedmero u Ivanić-Gradu i Dugom Selu, dok druga mjesta bilježe manje brojeve novooboljelih.

Samoizolacija je propisana učenicima 13 razreda osnovnih te 3 razreda srednjih škola. Također, u domu za starije u Jakovlju su pozitivna 3 korisnika, a u tom domu traje epidemiološka obrada.

10:50 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 17 je novooboljelih osoba od covid-19.

Šest oboljelih osoba je s područja Gospića, 5 s područja Senja, 3 s područja Otočca, 2 s područja Novalje te jedna iz Karlobaga. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno je oboljela 551 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 205 aktivnih slučaja, 324 osobe su izliječene te 22 osobe preminule.

U posljednja 24h provedeno je testiranje nad 54 osobe. Pod aktivnom nadzorom/mjerom samoizolacije je ukupno 333 osobe.

10:45 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 129 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 od čega su dvije osobe s prebivalištem u drugoj županiji.

Nakon jučerašnjih 127 pozitivnih osoba, ovo je do sada najveći broj zaraženih osoba u 24-satnom razdoblju u Brodsko-posavskoj županiji od početka epidemije.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (24), grad Nova Gradiška (4), općina Bukovlje (4), općina Gornji Bogicevci (3), općina Nova Kapela (2), općina Okucani (2), općina Cernik (2), općina Podcrkavlje (2), općina Brodski Stupnik (2), općina Donji Andrijevci (2) te po jedna zaražena osoba s područja općina Oriovac, Gornja Vrba, Oprisavci, Vrpolje i Slavonski Šamac. Za preostalih 75 osoba u tijeku je epidemiološka obrada. Nema preminulih osoba.

Hospitalizirano je ukupno 38 osoba (2 osobe više nego prethodni dan) od čega 29 osoba u slavonskobrodskoj bolnici te 9 osoba u novogradiškoj bolnici. Jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru.

Broj osoba pod mjerom samoizolacije prešao je tisuću te se trenutno na podrucju Brodsko-posavske županije u samoizolaciji nalaze ukupno 1.053 osobe (114 osoba više nego prethodni dan).

10:40 U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ Dr. Andrija Štampar obavljeno je 1.511 testiranja na SARS-CoV-2. Epidemiolozi NZJZ dr. A. Štampar u razdoblju od 20 sati 29. listopada do 20 sati 30. listopada zabilježili su 840 novooboljelih osoba, a uspješno je kontaktirano 669 osoba.

Od navedenog, 306 osoba je od prethodnih dana, a 363 osobe su od 30. listopada. Mjera samoizolacije izrečena je 804 osobe.

Od 669 obrađenih pozitivnih osoba: 243 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 305 osoba su kontakti COVID + osoba, kod 11 je osoba moguće izlaganje ne obiteljskim svečanostima i okupljanjima. 22 osobe su štićenici/djelatnici domova za starije, a za 57 osoba obrada je još u tijeku. Kod 21 osobe moguća je izloženost na radnom mjestu, kod dvije tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama, dvije su osobe doputovale iz Rumunjske i BiH, a kod jedne je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti. Kod pet osoba obrada je završena od strane izabranih liječnika obiteljske medicine.

Na obradu ukupno čekaju 2.224 osobe.

U devet domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 21 korisnika, jedne zdravstvene i jedne nezdravstvene djelatnice. Jedna je korisnica, na žalost, preminula. U jednom je Domu za djecu novooboljela zdravstvena djelatnica.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod devet učenika i jednog asistenta u nastavi osnovnih škola te 24 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 220 učenika i četiri nastavnika osnovnih te 479 učenika i jednog nastavnika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 28 osoba.

Zaključno, trenutno su u Gradu Zagrebu 4.162 aktivna slučaja, a 7.424 osobe nalaze se u samoizolaciji.

10:30 U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan je 25 novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Riječ je o jedanaest osoba s područja grada Siska, pet osoba s područja grada Petrinje, tri osobe s područja grada Gline, dvije osobe s područja grada Kutine, dvije osobe s područja općine Popovača, jednoj osobi s područja grada Novske te jednoj osobi s područja općine Lipovljani.

10:15 “U protekla 24 sata zabilježeno je 2.769 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15.952. Među njima je 1.049 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 82 pacijenta. Preminulo je 15 osoba.

Do danas je ukupno zabilježeno 49.316 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 546 preminulo, a 32.818 se oporavilo (1.908 u protekla 24 sata). U samoizolaciji je trenutno 27.940 osoba. Do danas su ukupno testirane 494.022 osobe, od toga 8.741 u posljednja 24 sata”, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

09:55 U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 46 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, izvijestili su iz Stožera. Epidemiološka obrada je u tijeku. Testirano je 237 osoba.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 1257 osoba. U samoizolaciji se nalazi 563 osoba.

U OB Karlovac se liječi 46 COVID pozitivnih pacijenata. U odnosu na jučerašnje izvješće, 2 novoprimljena i 1 otpuštena na kućno liječenje. Nitko nije na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 121 djelatnik OB Karlovac, od čega 100 zdravstvenih i 21 nezdravstveni djelatnik.

U OB Ogulin na COVID odjelu leži 17 pozitivnih pacijenata. U samoizolaciji se nalazi 51 djelatnik bolnice, od toga 18 pozitivnih.

09:45 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 307 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 36 novozaraženih osoba s područja županije.

Kod 5 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima (Rijeka (3), Republika Slovenija (1), Mađarska (1)). Za 23 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.

Epidemiološka obrada je u tijeku za 8 osoba.

Izliječeno je 21 osoba. Trenutno je 302 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 674 osoba.

Nažalost, tijekom današnjeg jutra, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1929. godište) sa značajnim kroničnim bolestima.

09:40 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS–CoV-2 virus, na području županije u općoj populaciji potvrđeno 79 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Dio nalaza još se uvijek očekuje, u skladu s dinamikom obrade rezultata, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Zbog povećanog priljeva izuzetih uzoraka koji svakog dana stižu u Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar“ i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, obrada uzoraka na SARS–CoV-2 virus s područja Koprivničko-križevačke županije može trajati i više od 48 sati od primitka.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 236 slučajeva bolesti COVID-19, a 31 osoba je ozdravila. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 663 slučajeva bolesti COVID-19.

09:30 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 158 slučajeva zaraze koronavirusom, 142 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 16 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 501 osoba, a ukupno je testirano 12.462 osobe.

Na posljednjem testiranju obrađeno je 184 uzorka, od kojih je 12 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Komentiraj