UŽIVO: Splitsko-dalmatinska danas ima 71 novi slučaj, u Zagrebu 30, u Osijeku preminuo muškarac

 

U ponedjeljak je u Hrvatskoj zabilježeno 136 novooboljelih od koronavirusa. Aktivnih slučajeva u Hrvatskoj trenutačno je 2213, a ukupno je oboljelo 8311, a preminulo je 173 osoba. Na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 163 pacijenta, od toga je na respiratoru 12 pacijenata.

Tijek događaja:

13:00 U protekla 24 sata evidentirana je 1 osoba zaražena koronavirusom sa prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije (Oroslavje), a ozdravile su 2 osobe (Zabok i Bedekovčina). Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko – zagorske županije je 20. U samoizolaciji se nalazi 149 osoba.

12:40 U Zagrebačkoj županiji 12 je novih slučajeva zaraze, a devet je osoba izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 120 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 254 osobe, a 11 ih je preminulo.

12:35 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 9 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije muške osobe iz Dubrovnika od kojih je jedna kontakt, a za drugu se utvrđuje epidemiološka veza. Zaražena je i jedna muška osoba iz Župe dubrovačke kojoj se također utvrđuje epidemiološka veza.

Iz Metkovića su zaraženi jedna ženska i jedna muška osoba kao kontakti prethodno zaražene osobe, a u općini Kula Norinska zaražene su dvije ženske i jedna muška osoba kao kontakti ranije poznatih slučajeva. Zaražena je i jedna ženska osoba iz Zažablja, također kontakt.
Izliječene su dvije osobe, jedna iz Dubrovnika te jedna iz Ploča.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 4 osobe pozitivne na koronavirus. U samoizolaciji se nalazi 321 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđena su 2 slučaja kršenja mjere samoizlacije.

12:25 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 654 obrađena testa danas je 71 novooboljela osoba pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 44, Solina 6, Kaštela 6, Trogira 1, Sinja 4, Hrvaca 3, Dicma 1, Lovreća 1, Prološca 1, Omiša 1, Nerežišća 1, Jelse 1 i Šolte 1 osoba.

Od 71 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 21 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1318 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 23 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru. 4 osobe se nalaze u karanteni.

12:20 U Karlovačkoj županiji nema novih slučajeva zaraze. U samoizolaciji se nalaze 173 osobe. Do sada je u Karlovačkoj županiji ukupno oboljelo 160 osoba, na kućnom liječenju ih je 35, hospitalizirane su 3 osobe, umrlih je 2, izliječenih 120. Trenutno brojimo 38 aktivnih slučajeva.

12:00 Na području Zadarske županije 26 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. U najvećoj je mjeri riječ o obiteljskim kontaktima, kao i o mlađim osobama čiji se kontakti i kretanja utvrđuju. U samoizolaciji su 362 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 247 uzoraka.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 19 pacijenata od kojih je troje na respiratoru.

11:50 Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata obrađeno je 247 uzoraka od kojih je osam bilo pozitivno na koronavirus. Pet pozitivnih osoba žive na području grada Osijeka, a po jedna na području gradova Đakovo i Valpovo te Općine Čeminac.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek jučer je preminula jedna osoba (muškarac, rođen 1958. godine, iz Vinkovaca).

11:30 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije jedna osoba je oboljela od zarazne bolesti COVID-19. Radi se mlađoj osobi s prebivalištem na području Grada Šibenika, kontaktu ranije oboljele osobe.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 519 osoba: 515 osoba su kontakti oboljelih; 4 osobe su se javile nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

11:25 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su 3 nova slučaja zaraze koronavirusom.

U prvom slučaju radi se o bliskom obiteljskom kontaktu prethodno zaražene osobe bez simptoma. U dva slučaja radi se o zdravstvenim djelatnicima, koji su također asimptomatski, a testirani su zbog pozitivne epidemiološke anamneze, odnosno kontakta sa zaraženima.

11:10 Uzeta su 242 brisa u domovima zdravlja, počela je funkcionirati suradnja između tri institucije, djelatnici rade od 7 do 19, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar. U Zagrebu je jučer 30 novih slučajeva. 6 negativnih anamneza, sedam je moguća izloženost tijekom godišnjeg, za dva je obrada u tijeku i devet je iz BiH. 1229 osoba je u samoizolaciji, dodao je.

10:55 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 30 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 28 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a 2 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 211 osoba, a ukupno je testirano 5123 osobe. Na posljednjem testiranju bilo je 98 uzoraka. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

10:25 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji dvije su novozaražene osobe koronavirusom. Danas do 10 sati pristigli su nalazi za 52 testirane osobe i potvrđena su dva nova slučaja zaraze COVIDOM-19 dok se 56 nalaza još očekuje, priopćeno je iz Stožera.

Jedna novozaražena osoba kontakt je ranije oboljele osobe od koronavirusa i bila je u samoizolaciji dok druga novozaražena osoba nije kontakt ranije oboljelih i u tijeku je daljnje epidemiološko istraživanje.

09:50 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba.

Ukupno je oboljelo 50 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 16 aktivnih slučajeva, 33 osobe su izliječene te jedna osoba preminula.

09:35 Tijekom protekla 24 sata u Istarskoj županiji ispitano je najviše uzoraka brisova od početka epidemije, ukupno 505, od kojih je potvrđeno 13 novozaraženih osoba. Izliječene su dvije osobe.

U sedam slučajeva radi se o osobama iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakti već potvrđenih pozitivnih osoba, četiri su povezane s objektom za proizvodnju i prodaju mesa, tri su obiteljski i bliski kontakti. Tri su osobe strani državljani (Republika Srbija) koji u Istri borave iz poslovnih razloga.

Jedna je osoba strani državljanin (Kraljevina Nizozemska), testiran je prema protokolu Opće bolnice Pula, na prijemu radi drugih zdravstvenih potreba te je potvrđen kao pozitivan. Nije bilo rizičnih kontakata kod zdravstvenih djelatnika.

09:20 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, nakon puna dva mjeseca, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata nema novih pozitivnih osoba na COVID-19, a nema ni preminulih.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 589, od toga su 483 osobe izliječene, a ukupno ih je 9 preminulo.

Trenutno su u županiji 22 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

09:10 Iz Primorsko-goranske županije izvijestili su da su dvije osobe ozdravile, a pet je novozaraženih – jedan je turist iz Mađarske te tri mlađe osobe, kontakti prethodno zaražene osobe koja se nalazi u samoizolaciji, te povratnik s godišnjeg odmora.

09:00 Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji četiri su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Osobe su s područja grada Siska, Popovače, Petrinje i Kutine. Kod svih je poznat izvor zaraze, priopćeno je iz Stožera.

Komentiraj