Nastavlja se borba vatrogasaca protiv vatre na požarištima diljem Dalmacije. Gori na Mljetu te u Šibenskoj-kninskoj županiji.

UŽIVO:

9:00  Pod kontrolom su i  požari u Šibensko-kninskoj županiji – na Promini i kod Đevrsaka, te su evakuirani stanovnici Bribira u srijedu ujutro vraćeni su kućama.

“Promina je donekle pod kontrolom. Na pojedinim točkama vatra se rasplamsa pod utjecajem vjetra, ali interventne grupe odmah je stave pod kontrolu tako da širenja požara na Promini nema. Tijekom noći na Promini je dežuralo 100 vatrogasaca i 50 vojnika”, kažu u Centru 112.

Požar kod Đevrsaka još nije lokaliziran, ali je također pod kontrolom, a  evakuirani stanovnici s područja Bribira jutros su obaviješteni da se mogu sigurno vratiti svojim kućama.

8:09 Doznaje se kako je požar na Mljetu stavljen pod kontrolu i nema više opasnosti.

8:10 Na autocesti A1 između čvorova Benkovac i Skradin vozi se uz ograničenje brzine od 100 kilometara na sat, zbog moguće smanjene vidljivosti od dima uzrokovanog požarom, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

7:55 Požar koji je u poslijepodnevnim satima buknuo na Mljetu još nije pod kontrolom. Danas rano ujutro očekuje se pomoć vatrogasaca s kopna te je zatražena i pomoć četiri kanadera.

”Požar je aktivan. Vatrogasci se bore, probijaju, izrazito je grub teren. Gašenje otežava i vjetar. Ujutro prvim trajektom vatrogasci s kopna idu u pomoć iz Konavala, Dubrovnika, Župe, Stona, Primorja. Podnio sam zahtjev za četiri kanadera i poduzimamo sve mjere kako bismo to ujutro riješili”, rekao je vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije, Stjepan Simović dodavši kako trenutno nijedno mjesto nije ugroženo, iako ne isključuje mogućnost da vatra zaprijeti kućama tijekom noći.

Inače, gori gusta borova šuma na području iznad Rope, u blizini Nacionalnog parka.

7:45 U Šibensko-kninskoj županiji aktivna su još dva požara, onaj koji je u utorak buknuo kod Đevrsaka te onaj na Promini s kojim se gasitelji bore već šest dana.

Komentiraj