Facebook

UŽIVO: Na Prideu više od tisuću građana

Pod sloganom ‘Slobodan život počinje ponosom’ u Zagrebu se danas održava šesnaesta Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji.

Povorka ponosa započet će okupljanjem u 15 sati na Trgu Franklina Roosvelta (ispred Mimare) te će proći središnjim zagrebačkim ulicama i trgovima: Roosveltovim trgom, Trgom maršala Tita, Frankopanskom ulicom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Nikole Jurišića, Draškovićevom ulicom, Šoštarićevom ulicom do Ribnjaka gdje će Povorka završiti javnim skupom i koncertom.

Predstavnici veleposlanstava sastat će se u subotu u 15:45 sati ispred Mimare gdje će se pridružiti Zagreb Pride povorci.

HNS-ov Matija Posavec potvrdio nam je kako će u Povorci ponosa sudjelovati i ostali dužnosnici te stranke koje svake godine budu dio Zagreb Pridea. Štromarovo sudjelovanje u povorci ujedno će biti i njegov prvi potez koji je napravio kao novi potpredsjednik vlade.

UŽIVO:

17:40  Povorka je došla na Ribnjak.

17:25 U povorci sudjeluje i niz veleposlanika, uključujući Julietu Valls Noyes (SAD) i Andrewa Dalgleisha (V.Britanija).

17:00 Povorka stigla i do Trga bana Josipa Jelačića.

16:55 Jedan muškarac sa slikom Isusa Krista stao na put povorci, policija ga brzo udaljila.

16:30 Povorka se kreće centrom grada okružena brojnim pripadnicima specijalne policije.

16:20 ”Ja dolazim nekoliko godina s jednom, jedinom porukom – da ovako pokazujete da cijenite različitost i da ljudi imaju pravo na izbor. To je podrška toj jednoj svjetlijoj stani Hrvatske. Svatko ima pravo na različitost”, rekla je Anka Mrak-Taritaš.

16:10 Povorka krenula prema odredištu.

15:30 Kako je bilo i najavljeno, na Zagreb Pride došao je HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar. Stigao je i Davor Bernardić.

15:15 Počeo je službeni program. Među građanima smo uočili Ivu Josipovića i Danijelu Trbović, Bojana Glavaševića, Anku Mrak Taritaš, Peđu Grbina, Milorada Pupovca…

14:45 Iz Zagreb Pride su poručili: Čekamo vas!

Nacional
Nacional
Nacional
Nacional

14:30 Počelo je okupljanje ispred Mimare.

Komentiraj