EPA/FRANCK ROBICHON

ZLATNA SANDRA PERKOVIĆ! Samo jedan ispravan hitac dovoljan za obranu olimpijskog naslova!

Samo jedan uspješan hitac Sandre Perković u finalu diska na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru bio je dovoljan za osvajanje zlatne medalje!

Uoči treće serije Sandra nije imala niti jedan uspješan hitac, ali onda je skupila koncentraciju i bacila disk na 69.21 metar, čime je preuzela prvo mjesto od Francuskinje Meline Robert-Michone, danas srebrne. S tim je rezultatom Sandra i zaključila natjecanje, obranivši zlato s Olimpijskih igara u Londonu, kada je bacila 69.11.

Srebro je, ponovimo, pripalo Robert-Michon, koja je bacila 66.73, a brončana je Kubanka Denia Caballero sa 65.34.

sandra

Četvrta je to medalja Hrvatske na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, nakon zlata Josipa Glasnovića i braće Valenta i Martina Sinkovića, te srebra Damira Martina.

UŽIVO:

17:24 Nakon što je saznala da je obranila zlato iz Londona, Perković je posljednji šesti hitac ponovno bacila u mrežu. Jedan fantastičan hitac bio je dovoljan za najsjajniju medalju. Bravo Sandra!!

17:22 SANDRA PERKOVIĆ JE ZLATNA!!

17:15 Peti pokušaj Sandre Perković odletio je daleko, ali prestupila je prilikom bacanja. Da je hitac bio regularan, čini se da bi završio dalje od 70 metara. Sandra je i dalje prva, uoči posljednje serije ima zlato.

17:13 37-godišnja Francuskinja Robert-Michon u petoj je seriji bacila 66.73, prebacivši osobni rekord za više od jednog metra. Sandra je i dalje vodeća.

17:07 Četvrti pokušaj Sandre Perković odletio je ponovno u zaštitnu mrežu. I dalje je vodeća, u četvrtoj ‘rundi’ niti jedna bacačica diska nije mijenjala poziciju.

16:55 Natjecanje se nastavlja s osam najboljih. Sandra je vodeća sa 69.21, a iz utrke za medalju ispale su Nijemica Julia Fisher (najbolji hitac 32.67), Litvanka Zinaida Senduriute (61.89), Nijemica Shanice Craft (59.85) te Kubanka Yaime Perez koja nije uspjela ubaciti niti jedan hitac.

disk2

16:49 Treći Sandrin hitac napokon je završio u polju! I to na 69.21! Francuskinja Robert-Michon sa 65.52 je sada druga, a na treće mjesto probila se Kubanka Denia Caballero sa 65.34 metra.

16:38 I drugi hitac završio je u mreži, baš kao sinoć u kvalifikacijama. Vodeća je i dalje Francuskinja.

16:25 Prvi hitac Sandre Perković zaustavio se na zaštitnoj mreži. Trenutno je vodeća Francuskinja Melina Robert-Michon sa 65.52 metra, što joj je i najboji hitac sezone. Na drugom je mjestu Kineskinja Xinyue Su sa 63.88.

16:17 Predstavljene su sve finalistice, Sandra Perković prve tri serije bacat će sedma

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković od 16:20 sati kreće u obranu olimpijskog zlata u finalu diska u Rio de Janeiru.

Bacačice diska noćas su doživjele poprilične komplikacije u kvalifikacijama, koje su u jednom trenutku bile prekinute zbog općeg potopa na stadionu uzrokovanog jakom kišom. Perković se kvalificirala u finale diska zahvaljujući odličnom trećem hicu, nakon što su prva dva pokušaja ‘zaslužila’ crvenu zastavu – prvi je završio u zaštitnoj mreži, a drugi izvan trerena.

Finale diska izborile su:

disk

Komentiraj