HINA

Tomislav Horvatinčić oslobođen optužbi za pomorsku nesreću

Zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić oslobođen je u petak na šibenskom Općinskom sudu optužbi za izazivanje pomorske nesreće u kojoj su u kolovozu 2011. godine smrtno stradali talijanski supružnici Francisco i Marinella Salpietro.

Presudu Horvatinčiću pročitala je sutkinja Maja Šupe, predsjednica istog sudskog vijeća koje je Horvatinčića u studenom 2015. godine proglasilo krivim i osudilo na 20 mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine.

“Imajući u vidu iskaz Horvatinčića, svjedoka i vještačenja, kako pomorskih, tako i medicinskih vještaka – nije na siguran i nedvojben način utvrđeno da je Horvatinčić napravio ono što mu se stavlja na teret i oslobođen je”, rekla je Šupe dodajući kako optužba nije dokazala da je djelo počinjeno niti iz neizravne namjere, kako je tvrdilo tužiteljstvo, niti je djelo počinjeno iz nehaja.

Šupe je dodala kako nezadovoljna stranka ima pravo žalbe na presudu. Horvatinčić neće morati platiti ni sudske troškove, pa ni troškove vlastitih odvjetnika.

“Koristim priliku da izrazim sućut obitelji poginulih. Pokušat ću što prije dogovoriti sastanak s obitelji poginulih kako bi pokušali ublažiti ovu tešku nesreću u kojoj sam i sam sudjelovao. Sve te godine nisam i psihičke i zdravstvene tragove”, izjavio je Horvatinčić nakon izlaska iz sudnice.

BRANIO SE ‘SINKOPOM’ Tomislav Horvatinčić čeka presudu zbog pomorske nesreće

 

Komentiraj