Hrvatsku čeka još jedan buran politički dan. Očekuju se obraćanja javnosti prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, kao i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Jutros se sastao i uži kabinet Vlade, a za 11 sati najavljen je i sastanak Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru.

PRATITE UŽIVO:

13:27 Varaždinski HDZ traži ostavku Tomislava Karamarka s mjesta prvog potpredsjednika Vlade, rekao je u utorak na konferenciji za novinare predsjednik varaždinske organizacije te stranke Damir Habijan koji tvrdi da je to jedini izlaz iz trenutne loše političke situacije na nacionalnoj razini. VIŠE OVDJE

13:20 Sastanak Kluba zastupnika HDZ-a je završen, a N1 javlja kako su svi članovi Kluba projurili kraj novinara, bez davanja izjava.

12:50 Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na konferenciji za novinare je pozvao na što ranije održavanje novih izbora. Kazao je kako je kranji rok deveti mjesec. “Nemamo Vladu, ne treba čekati. Mi smo zemlja bez vlasti. Srećom pa nije rat ili velika kriza”, rekao je Milanović. VIŠE OVDJE

12:00 Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u 12:45 sati u središnjici stranke dati će izjavu za medije

11:20 U Saboru je počelo prikupljanje potpisa za opoziv premijera Tihomira Oreškovića

11:16 Nova TV doznaje kako se Tomislav Karamarko jutros našao s Radimirom Čačićem u jednom zagrebačkom hotelu, a Ivan Domagoj Milošević, glavni tajnik HDZ-a, bio je na sastanku kod premijera Tihomira Oreškovića.

10:45 Karamarko je kazao kako HDZ danas pokreće postupak opoziva premijera Tihomira Oreškovića. “Za to je puno razloga. Evidento je da je Vlada disfunkcionalna u mnogim elementima. Smatramo da, kao najveća parlamentarna stranka koja nosi ovu Vladu, naš program mora biti implementiran u sve što radimo. Mora se prestati s prepucavanjima, odnosima i poluodnosima. Hrvatska za to nema vremena ni strpljenja. Ova Vlada mora biti homogena, čvrsta i jedinstvena da bi se postigli svi ciljevi koje smo si zadali”, rekao je. VIŠE OVDJE

10:25 HDZ je pozvao sve zastupnike Domoljubne koalicije da se nakon 11 sati okupe u Saboru te daju svoj potpis zahtjevu za opozivom premijera Tihomira Oreškovića.

10:15 Još 15 minuta ostalo je do obraćanja Karamarka. U središnjicu stranke došli su gotovo svi HDZ-ovi ministri.

10:00 Joško Klisović rekao je za N1 kako je čuo da će SDO posržati opoziv Oreškovića i cijele Vlade. “Naime, nije problem samo Karamarko, već Vlada koja se od svog ustroja bavi unutarnjim problemima, a ne vođenjem države. Karamarko je bio samo okidač koji je na svjetlo dana pokazao što se zbiva u Vladi”, izjavio je Klisović, dodajući da Hrvatska zaslužuje bolju Vladu, rekao je Klisović za N1.

09:50 Ministar Lovro Kuščević jutros je novinarima rekao kako se nada da će ova Vlada opstati, te kako odlazak Tomislava Karamarka nije prihvatljiv.

09:10 Započeo je sastanak užeg kabineta Vlade.

09:00 Ivan Domagoj milošević demantirao je kako je on kandidat za mandatara nakon Tihomira Oreškovića.

Komentiraj