UŽIVO: Ukupno više od sto zaraženih, 41 u Zagrebu

Nakon jučerašnjeg broja od 130 novozaraženih, što je druga najveća brojka od početka pandemije u Hrvatskoj, jutros pristižu novi podaci.

Od početka pandemije, u Hrvatskoj je zaraženo 5870 osoba. U bolnici je trenutno 117 oboljelih, od kojih osmoro na respiratoru. Umrlo je ukupno 160 ljudi.

Tijek događaja:

8:57 U Sisačko- moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba, s područja Popovače.

8:38 Primorsko-goranska županija ima dvoje novozaraženih, koji su došli iz Dalmacije.

9:13 Zaražen je djelatnik pulskog vrtića. “U tijeku je epidemiološka obrada, provođenje protuepidemijskih mjera, određivanje kontakata i mjera samoizolacije, kao i dekontaminacija prostora“, izjavio je načelnik Istarskog stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

9:31 Od dvanaest novozaraženih na području Osječko-baranjske županije, najviše je iz iz Osijeka, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite. Epidemiolozi su za dvanaest kontakata novooboljelih odredili samoizolaciju, pa su u Osječko-baranjskoj županiji 173 osobe u samoizolaciji.

9:33 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je devet novozaraženih, od čega šest iz Vinkovaca.

10:24 Na području Zadra osam je novozaraženih, a sve su mladi od 19 do 35 godina. Neki su se najvjerojatnije zarazili tijekom noćnih izlazaka, neki su već bili u samoizolaciji te su razvili blage simptome, a neki su bili u kontaktu sa zaraženim osobama. Slučajevi nisu povezani.

10:28 Na području Splitsko-dalmatinske županije 37 je novozaraženih, od čega osamnaest u Splitu. U splitskoj je bolnici umrla 82-godišnjakinja zaražena koronavirusom, koja je imala nekoliko teških kroničnih bolesti.

11:22 U Zagrebu je 41 novozaraženi, a 236 je aktivnih slučajeva, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite. Petsto građana je u samoizolaciji, a 136 samoizolacija određeno je jučer. Više od polovine novozaraženih, 24, vjerojatno se zarazilo na godišnjim odmorima, za dva slučaja se ne zna, a jedanaest su kontakti prethodno oboljelih.

11:35 Šest novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je na području Zagrebačke županije, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

12:08 Tri koronavirusom novozaražene osobe bilježi u zadnja 24 sata Šibensko-kninska županija, a sve su mlađe dobi, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:20  Četiri nova slučaja registrirana su u Brodsko-posavskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:51  U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je jedna novozaražena osoba i to s područja Gornje Stubice, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

12:58 Pet novih slučajeva zaraze koronavirusom bilježi u zadnja 24 sata Međimurska županija, od kojih je četvero povezano s osobom koja se zaražena vratila s ljetovanja u Vodicama i infekciju prenijela na tri bliske osobe, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Komentiraj