Kovačević ispred Remetinca: “U Hrvatskoj će vam sve oprostiti osim uspjeha”

Nakon što su ispitani svi svjedoci za koje je vrijedila opasnost da se na njih može utjecati, USKOK je predložio puštanje Kovačevića iz istražnog zatvora u kojem se nalazi od sredine rujna.

Nakon što je pušten na slobodu, obratio se novinarima ispred zagrebačkog Remetinca.

“Izdržati ovo nije lako kada znate da niste ništa krivi. I spletom okolnosti završite ovdje. Imao sam sve scenarije, ali ne i ovaj. Na sudu ću dokazati nevinosti”, rekao je.

“Klub je prostor od 30 kvadrata u koji su ljudi donosili hranu na druženje. Svi su dolazili tamo, vaše kolege, to je bilo za druženje, nikakav elitni klub. To nije bio nikakva elitni klub. Ja ću vas odvest tamo, nije ni moj klub. To klub Slavonaca”

“U Hrvatskoj će vam sve oprostiti osim uspjeha”

“Tko bi nosio novac unutra. Ja sam se bavio biznisom. Izmišljaju stvari. Sve vam je to dio politike, ovo je sustav koji ne vodi ničemu. Ok, ako sam ja treba biti žrtva, nemam problema.

To su državna tijela, oni imaju pravo tužit. Ja tu vidim jednu korektnost, ali molim medije da mi daju pravo da se branim. Stavite me u pakao i a vi objavljujete što hoćete.”

“Na glavu bih se iz aviona bacio da sam nekome ukrao lipicu. Ja sam uz relativno bogate slavonske obitelji”, odgovorio je na pitanje je li dao nekome ili primio mito.

“Neću uprijeti prstom da mi netko nešto pakira, ali borit ću se svim sredstvima”, rekao je.

Htjeli su da vas da podnesete ostavku dva mjeseca prije uhićenja?

“Tu su krenuli pritisci, ali nije Ćorić tu krivac. Polako s tim, jednom ćemo doći do toga”

O klubu

“To nije klub, to je Udruga slavonska ravnica, donesete, čvarke, hranu, to je prostor od 25 do 30 kvadrata. Brojač novca star 100 godina s Britanca, to je bilo za neki rođendan. Orešković me na koljenima molila za poslove u Janafu”

O bacanju mobitela u Savu:

“Nikada, nikada. Ja nisam znao, gledajte… Ja sam najnormalnije taj dan radio. To je privatni projekt, i trebao sam ići za to. Ja nemam nikakvih saznjanja da će mene uhititi. Kakav mobitel, ja ni primisli nisam imao da ću biti uhićen. Meni je nebo palo Mogao bih tužiti Janaf. Ali one sve koje sam ja tamo zaposlio, ali oni su jedva dočekali da mi daju otkaz. Nemam razoračenja u životu, ja sam menadžer u glavi. Idemo dalje”, kazao je Kovačević.

O predsjedniku Milanoviću:

“Nema me što braniti Milanović. Nije me nitko ni napadao, ni branio. Osim one koje me molila posao, koja je i dobila legitimno posao u Janafu, ona i ona aktivistkinja iz Splita, njih dvije su me napadale. Kod nas je sve što radi kriminal, ja mislim da Hrvatska nije toliko korumpirana koliko se govori. U Hrvatskoj je uspjeh zabranjen. Ja sam uvjeren da ću sve optužbe odbaciti, naravno da će biti podmetanja.

Ali kad prođete ovo, ovo u Remetincu, ništa vam nije bitno. Ja sam od normalne situacije postao meta, preko noći se svaka šuša mogla nabacivati sa mnom. Ja sam svjestan svega. Ja sam sa svojim timom napravio jednu veliku kompaniju, počeli smo od nule, a sad me više nema. Ali ja ću sad osnovati svoju kompaniju, možda odem i u medije, mogu bilo što raditi, ništa mi nije teško”, rekao je Kovačević.

ISKAZ USKOK-U: Kitarović izjavio da je klub u Slovenskoj posjećivao jer cijeni Kovačevića, nema pojma o navodnom mitu

 

Komentiraj