U šatoru ispred Ministarstva branitelja, u 12 sati, započela je konferencija za medije. Ispred branitelja konferenciju su sazvali vođe prosvjeda u Savskoj Dražen Jukić, Đuro Glogoški i Josip Klemm.

Klemm je rekao kako su branitelji protiv medijskog linča, kako protiv ministra Mije Crnoje tako i protiv svakog pojedinca u RH, piše portal Dnevnik.hr.

“Dajemo podrušku ministru Crnoji. Ali ako državne institucije utvrde nezakonitost u djelu, radu i njegovom životu tražimo od njega da podnese neopozivu ostavku. Ali isto tako tražimo i od premijera da ga razriješi dužnosti”, kazao je Klemm.

“Ukazivali smo na nezakonitosti ministra Matića, ali vidjeli ste koliko je trebalo da se sastanemo s premijerom. Ne želimo da se opet gubi vrijeme i da ministar branitelja bude častan čovjek. Nismo za objavljivanje nikakvih registara i ne želimo podjele u društvu, ali želimo i da Državno odvjetništvo istraži ratne zločine. Ratni zločinci ne mogu šetati Hrvatskom”, izjavio je Klemm te pozvao medije da se zagledaju u same sebe, prenosi Dnevnik.hr.

Klemm je rekao kako je osobno razgovarao s Crnojom te zaključio: “Budimo razumni i dajmo svakome priliku”.

“Kao čovjek dao sam mu potporu, ali i rekao da moramo biti ustrajni u istraživanju nekih zahtjeva. Ako se dokaže da je Crnoja radio nešto protuzakonito, uvjeren sam da će sam podnijeti ostavku”, dodao je Klemm.

Naglasio je i to kako branitelji neće povesti nikakav novi rat ukoliko dođe do smjene Crnoje.

“Ako gospodin Crnoja ne podnese ostavku, ako je prekršio zakon, branitelji će sami tražiti njegovu ostavku, uvjeravam vas”, dodao je.

Na temu ustaških skandiranja na prosvjedu za Z1 televiziju, Klemm je rekao kako se branitelji ograđuju od takvih poklika te da ih ne podržavaju.

“Išli smo na taj prosvjed da bi dali potporu vama novinarima. Neću reći da nije bilo provokatora na prosvjedu, ali mi ih sasvim sigurno ne podržavamo. Ne mogu oni baciti sjenu na ono što želimo dobro”, rekao je Josip Klemm, piše Dnevnih.hr.

“Hrvatski branitelji ne mogu biti fašisti, oni samo mogu biti antifašisti”, dodao je Klemm

Klemm je rekao da šator ostaje do daljnjeg, što je “dokaz da prosvjedi nisu ispolitizirani”. Šator će ostati dok se ne ispune makar kratkoročni zahtjevi branitelja.

 

Komentiraj