UŽIVO: Dosad prijavljeno više od 100 novih slučajeva: U Zagrebu čak 35, u Dalmaciji preko 30

 

U Hrvatskoj je do sada povrđeno 3416 slučajeva. Nacionalni stožer civilne zaštite jučer je izvijestio o 91 novooboljeloj osobi i jednoj preminuloj. Na bolničkom liječenju je stotinu pacijenata, dok je njih troje na respiratoru.

Tijek događaja:

12:40 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.

13:00 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o muškoj osobi srednjih godina s blažom kliničkom slikom, bliski kontakt je prethodno zaražene osobe i posljednjih dana je bila pod mjerom samoizolacije.

12:20 U Sisačko-moslavačkoj županiji danas je šest novooboljelih. Tri pacijenta su iz Kutine, po jedan iz Popovače, Novske i Siska.

Od njih šest, četvorica pripadaju članovima benda koji je svirao 27. lipnja 2020. godine na proslavi u Kutini gdje se zarazio veći broj osoba.

12:00 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije jedna je novooboljela osoba od COVID-19. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi koja ima prebivalište u našoj županiji, a boravi u Splitu i koja je kontakt oboljele osobe iz druge županije.

11:40 U Primorsko-goranskoj županiji danas nema novooboljelih. Jedna osoba je ozdravila.

11:20 U Gradu Zagrebu je 35 novooboljelih. Od toga su 22 kontakti ranije zaraženih. Za 13 se ne zna gdje su se zarazili.

11:00 U Splitsko-dalmatinskoj županiji od 274 obrađena testa danas je 17 novooboljelih osoba. Iz Splita ih je 11 te po jedan iz Sinja, Solina, Trogira, Nerežišća, Pučišća i Runovića. Uz 17 novooboljelih osoba sa područja SDŽ pozitivne su i 3 osobe iz drugih županija (iz Dubrovačko neretvanske, Šibensko kninske i Zadarske županije) koje su testirane na području Splitsko-dalmatinske. Od 17 novooboljelih osoba 10 su kontakti prethodno oboljelih.

“Od ukupnog broja danas novooboljelih osoba jedna osoba je dijalizirani pacijent sa otoka Brača koji će tijekom današnjeg dana biti prebačen u KBC Split na daljnje bolničko liječenje”, poručuju iz Stožera.

10:45 Na području Krapinsko – zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih osoba pozitivnih na koronavirus. Testirali su 36 uzoraka, od kojih je 35 negativno, dok se za 1 nalaz čekaju rezultati.

10:15 Od ukupno 153 uzoraka koji su u zadnja 24 sata testirani na koronavirus na području Osječko-baranjske županije čak 20 je bilo pozitivno. Najviše (12) novopozitivnih osoba je iz Đakova, sedam iz Višnjevca i jedna iz Feričanaca. Svi su kontakti već evidentiranih oboljelih na koronavirus.

10:00 Na području Zadarske županije 14 je novozaraženih osoba. Od toga broja 12 ih je vezano uz nedavno održano vjenčanje, a 2 osobe zarazile su se na nekom drugom mjestu, javljaju iz Zadarskog stožera.

Među novooboljelima je jedan zdravstveni djelatnik iz OB Zadar koji se zarazio izvan bolnice, a u samoizolaciju je stavljeno 10 liječnika i 3 medicinske sestre.

09:40 Na posljednjem testiranju bilo je 37 uzoraka te je jedan uzorak pozitivan na koronavirus, izvijestili su jutros iz Požeško-slavonske županije.

09:20 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih.

09:10 Tijekom protekla 24 sata u Istri je potvrđeno 8 novih slučajeva. Kod 2 osobe radi se o uvezenom slučaju (izvor Republika Srbija i Švedska). Tri osobe su kontakt pozitivne osobe.

09:00 Virovitičko-podravska županija ima jedan novi slučaj. Radi se o ženi staroj 45 godina. Imala je temperaturu i probleme s respiratornim traktom. Nije hospitalizirana. U samoizolaciji je tridesetaik osoba.

“Jutros se dodatno testiraju njeni bliski kontakti, to će biti 22 osobe. Jedan dio, 17 njih je s područja Virovitičko-podravske županije, a jedan dio s područja susjedne županije”, rekli su jutros na konferenciji za novinare iz županijskog stožera.

08:30 Danas se očekuju nove preporuke i mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Komentiraj