Hina

VIDEO: DERBI Dinamo bez Soudanija sigurno do bodova, Rujevica pala nakon 44 utakmice!

Na Rujevici, trening kampu HNK Rijeke i privremenoj adresi aktualnih prvaka Hrvatske, igrao se veliki derbi u kojem izazivač zagrebački Dinamo nastojao obnoviti autoritet najbolje ekipe u državi a domaćin zadržati vjerodostojnost vladara nogometnog trona. Gosti su ostvarili namjere.

Bezbroj je problema prethodilo. Domaći opterećeni ozljedama i kartonima a gost neigranjem ozlijeđenog fenomenalnog Alžirca Hilala al Soudanija. Dekor je bio pravi, navijači naoružani optimizmom a sastavi pobjedničkim ambicijama. Nema prazne stolice.

RIJEKA: Sluga – Martić, Župarić, Elez, Zuta – Mišić, Bradarić – Kvržić, Gorgon, Matei – Jelić

DINAMO: Livaković – Stojanović, Sigali, Benković, Lecjaks – Antolić, Moro – Olmo, Gojak, Fernandes – Henriquez

Dinamo je predanije i poduzetnije započeo ovaj vrući meč. Pored sramežljivog domaćina koji je posebno bio plah na rezervaciji koridora po bokovima, Dinamovci su vješto osvajali prostor i nadirali prema Slugi.

Laganu nadmoć su materijalizirali u 12. minuti kad je Fernandes, vrlo nespretno ali još više sretno, na asistenciju Gojaka doveo goste iz Zagreba u vodstvo.

https://www.youtube.com/watch?v=3T0x2as23PE

Pokušaji sanacije štete od strane Kekovih trupa nije bio naročito impresivan. Ni pogona ni nagona. Dinamo se nije puno trošio u obrambenoj križaljci jer su pravi riječki ubodi nedostajali.

U 40.minuti Dinamo je povećao prednost. Zuta je uklizavajući na Gojakov centaršut igrao rukom i potpuno opravdano je doznačen kazneni udarac. Fernades je mirno gađao malo ispod lijevih rašlji Slugina gola za 0:2!

Oživjeli su Riječani nakon okrjepe. Nasrnuli žešće i ratobornije. Na obzoru se pokazalo malo svjetla kad je Lecjaks u 59. minuti zaradio drugi žuti i ranije tuširanje.

Pokušavali su i nadirali ali osjetnije konkretizacije nije bilo, čak niti neke velike prigode za smanjenje zaostatka. Ono što je sramežljivo i procurilo do opasne zone mirno je krotio vrlo sigurni, na reprezentativnoj razini, Livaković. Armada nije prestajala bodriti ljubimce ali nije išlo protiv vrlo mirnog i iznenađujuće pametnog nastupa Dinama.

Nikad Rijeka nije pokleknula na svom rezervnom stadionu. Sve do večeras i odličnog Dinama, pogotovo u prvom poluvremenu.

Komentiraj