UŽIVO: Dalmacija zasad ima 14 novih slučajeva, na istoku zemlje preminule dvije osobe

 

Nacionalni stožer civilne zaštite u ponedjeljak je objavio da je 24 novooboljelih od koronavirusa. Broj aktivnih salučajeva je 807, a među njima je 138 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata. Tri osobe su preminule.

Tijek događaja:

12:00 Na području Krapinsko – zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba, a ozdravile su dvije osobe.

11:55 Nema novozaraženih u Brodsko-posavskoj županiji. Peti dan zaredom nema novozaraženih osoba na virus SARS-CoV-2 u Brodsko-posavskoj županiji. Svi pristigli nalazi testiranih osoba u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije bili su negativni.

11:45 U Splitsko-dalmatinskoj županiji je potvrđeno sedam novooboljelih osoba, objavio je županijski Stožer. Među novooboljelima je po troje iz Splita i Otoka te jedna osoba iz Sinja. Petero novozaraženih su kontakti ranije oboljelih osoba, a za dvije je osobe epidemiološka obrada u tijeku.

11:25 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, u toj je županiji potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je Stožer civilne zaštite. Novozaražena osoba je s područja Dugog Sela.

11:20 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je Stožer civilne zaštite.

11:15 U Zagrebu su potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je Krizni stožer Grada Zagreba. Jedna novooboljela osoba je kontakt ranije oboljele osobe, a za drugu još nije poznato gdje se zarazila. Ozdravilo je 16 osoba, a trenutačno je u Zagrebu aktivno 186 slučajeva zaraze. Samoizolacija je u posljednja 24 sata određena za 32 osobe.

11:10 U Osječko-baranjskoj županiji evidentirana su dva nova slučaja. Umrla je jedna starija osoba.

“Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testiran je 191 uzorak, od kojih su dva bila pozitivna. Riječ je o osobama s područja Ispostave Našice. U KBC-u Osijek hospitalizirana je jedna osoba više nego jučer te se na bolničkom liječenju nalaze 34 osobe od kojih su tri na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminula je jedna osoba (1943. godište) s područja Osječko-baranjske županije, bila je hospitalizirana, liječena u respiracijskom centru te sa značajnim komorbiditetom. 11 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju, sveukupno se u samoizolaciji na području naše županije nalazi 317 osoba”, navodi se u priopćenju.

11:05 Jedna je novozaražena osoba na području Zadarske županije, a riječ je o ženi s prebivalištem u Zagrebu, gdje će i provesti izolaciju, priopćio je županijski Stožer.

11:00 U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Tri novozaražene osobe su iz Bilica i bile u samoizolaciji kao kontakti ranije oboljelih osoba. Jednanovozaražena osoba je iz Rogoznice te je bila izložena infekciji u susjednoj županiji. Preostalo dvoje novooboljelih se iz Šibenika i Kistanja za koje je epidemiološka obrada u tijeku.

10:30 Dvadeseti dan za redom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije. Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je 29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula. U posljednja 24 h provedeno je 18 testiranja uzimanjem uzoraka. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 26 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera, javio je stožer.

09:30 U Vukovarsko-srijemskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a u posljednja 24 sata jedna je osoba preminula, priopćio je županijski Stožer civilne. Jedna novooboljela osoba je iz Tovarnika, a druga je iz Starih Mikanovaca.

09:00 U Istarskoj županiji su u posljednja 24 sata potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Kod dvije osobe je riječ o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom, a jedna novozaražena osoba je korisnica Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula.

08:55 Požeško-slavonska županija bez novih slučajeva. U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 21 aktivni slučaj zaraze korona virusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji.

08:45 Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba od COVID-a 19, pa je broj trenutno aktivno zaraženih od korona virusa – petnaest, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Komentiraj