-Bivši SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina je u ponedjeljak o milijunskim bonusima u ugovorima s čelnicima Hrvatskih šuma, koje je on potpisao rekao da je ta uprava dobro poslovala, ostvarila neto dobit od 383 milijuna kuna, imala 10 posto manje plaće od prošle, nije imala ugovorene otpremnine i police životnog osiguranja pa su bonusi bila moguća nagrada, no bez obzira na to prihvaća kritike i poziva kolege da povuku svoja potraživanja.

” Što se tiče poslovanja Uprave, u razdoblju 2012.-2015., neto dobit je 383 milijuna kuna, a  četiri godine prije ta je dobit bila 50-ak milijuna kuna.  To govori o profesionalnosti ove Uprave, odrađeni su svi poslovi koji su trebali. Prihvaćam kritike oko bonusa koji su bili moguća nagrada. Nisam mogao znati 2012. da će biti tako dobri rezultati”, rekao je Jakovina

U siječnju 2012. imenovana je nova, tročlana Uprava Hrvatskih šuma i potpisan je ugovor koji se drastično razlikovao od onog s prethodnom, peteročlanom Upravom – 10 posto manje bruto plaće, police životnog osiguranja su izbačene kao i ogromne otpremnine u slučaju odlaska, rekao Jakovina.   Istaknuo je da su imali  jasne ciljeve i smjernice poslovanja – reorganizacija, restrukturiranje i provođenje modela koji će osigurati drvoprerađivačkom sektoru bolje poslovanje nakon ulaska u EU.  Taj cilj smo i napravili, rekao  je.

Kako je istaknuo, do dolaska Kukuriku koalicije na vlast  Hrvatske šume su služile kao bankomat za stranačko zapošljavanje.

Snosim odgovornost, pozivam kolege koji su nestranački da povuku svoja potraživanja i da tako pokažu kako su profesionalno radili svoj posao. Oni koji žele zaraditi političke poene na ovome neka  pogledaju što su napravili u šest mjeseci ove Vlade”.

Uprava Hrvatskih šuma na čelu s predsjednikom Ivanom Pavelićem i članom Uprave Ivanom Ištokom tuži Hrvatske šume jer im nisu isplaćeni bonusi.
Ivan Pavelić treba dobiti oko 2,3 milijuna kuna, a Ivan Ištok oko 1,6 milijuna kuna. Naime, Skupština društva Hrvatske šume, zastupana po bivšem ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini 26. siječnja 2012.  sklopila je ugovore s Ivanom Pavelićem, kao predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma te sa Ivanom Ištokom i Marijom Vekić kao članovima Uprave tog društva.   Marija Vekić, kojoj prema ugovoru također pripada kao i Ištoku, oko 1,6 milijuna kuna, nije tužila Hrvatske šume radi neisplate bonusa.

Komentiraj