PREDOSTROŽNOST Policija u berlinskoj fan zoni pronašla sumnjiv ruksak, navijači evakuirani na sigurnu udaljenost

Autor:

Soccer Football - Euro 2024 - Fans in Berlin gather at a fan zone to watch Germany v Scotland - Brandenburg Gate, Berlin, Germany - June 14, 2024 Police officers are pictured at the Reichstag fan zone after clearing it for safety reasons REUTERS/Lisi Niesner Photo: LISI NIESNER/REUTERS

LISI NIESNER/REUTERS

Tijekom petka poslijepodne njemačka je policija na dva sata zatvorila fan zonu u Berlinu, gradu u kojem će se u subotu igrati utakmica Hrvatske i Španjolske, zbog neidentificiranog predmeta koji je pronađen!

U 17 sati i 17 minuta berlinska je policija na platformi X (bivši Twitter) objavila kako je ulaz u fan zonu upravo zatvoren te kako njihovi ljudi provjeravaju sporni predmet. Organizatori su prethodno objavili kako u berlinskoj fan zoni tijekom petka navečer i utakmice Njemačke i Škotske kojom će EURO biti otvoren očekuju oko 10 tisuća navijača. Oko dva sata kasnije, iza 19, policija je objavila kako je sporni predmet provjeren, kako opasnosti nema te kako će fan zona uskoro biti opet otvorena.

Očevici su navodili kako se radi o sumnjivom ruksaku koji se nalazio na ulazu u zonu, te kako je otprilike tisuću ljudi, koji su u to vrijeme bili u samoj zoni ili neposrednoj blizini, evakuirano 200 metara dalje, dok se nije utvrdilo o čemu se radi.

Neslužbeno se spominje kako je policija privela osobu koja je u zoni ostavila taj ruksak, međutim ništa konkretnije se ne zna.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.