UŽAS U KALIFORNIJI: Ronioci pronašli 25 tijela, za devet osoba još se traga

Ronioci su pronašli 25 tijela nakon što je potonuo brod koji je izgorio u zoru u blizini otoka Santa Cruz u južnoj Kaliforniji, prenosi BBC. Devet osoba još uvijek se smatra nestalima, a pet članova posade spašeno je ranije.

Brod “Conception” dug 22 metra namijenjen za ronilačke izlete potonuo je 20 metara od otoka Santa Cruza dok su vatrogasci tijekom jutra pokušavali ugasiti požar. Iz mora viri samo dio pramca. Uzrok požara na brodu još uvijek nepoznat. U vrijeme kada je izbio požar na brodu se nalazilo 39 osoba.

Pretpostavlja se da je tridesetak putnika spavalo u trenutku izbijanja požara te je ostalo zarobljeno u brodu. “U trenutku kada je buknuo požar posada se probudila i došla na most te su skočili s broda”, rekla je zapovjednica Obalne straže Monica Rochester i dodala kako ne može reći je li posada pokušala pomoći putnicima.

Obalna straža dobila je poziv u ponedjeljak oko 00:30 sati po lokalnom vremenu. “Vatra je bila tako jaka da se ni nakon gašenja nismo mogli popeti na brod i tražiti preživjele”, rekao je časnik obalne straže Aaron Bemis.

Komentiraj