Uz strože mjere nastavljeno suđenje Zavadlavu, na sud ga doveli u pancirki

U petak je na Županijskom sudu u Splitu nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu, optuženom za trostruko ubojstvo.

Zavadlav je na sud došao u pancirki, koju su imali i policajci iz osiguranja. Policija je donijela sigurnosnu procjenu da postoji opasnost od osvete s obzirom na to da je jedna od žrtava Filipa Zavadlava bio član Torcide.

Optužnica ŽDO-a Split tereti Zavadlava da je 11. siječnja ove godine u Varošu, s 37 metaka iz automatske puške, ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25), koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na motociklima. Osim za trostruko teško ubojstvo, tereti ga se za nedopušteno držanje oružja i za općeopasnu radnju. Za ta kaznena djela zakonodavac predviđa maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od 50 godina.

Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić, koji je i sam prebolio zarazu covidom-19, za Slobodnu je prije tri dana kazao kako je “psihičko stanje njegova klijenta promjenjivo”. “Ako se ne mogu pouzdati u njega i ako planira “lupati” nešto što nema smisla, onda je za njega bolje da ništa ne govori i to ću mu otvoreno kazati. Zadnji put kad sam ga posjetio, prije nego što sam uhvatio koronu, bio je dobro. Onda sam kasnije vidio da je putem videolinka pokazao “duhovitost”, što me naljutilo”, rekao je.

Krajem prošlog tjedna Zavadlav je videolinkom iz zatvora u Gospiću nazočio sjednici Izvanraspravnog vijeća splitskog Županijskog suda na kojoj se odlučivalo o produljenju istražnog zatvora. Sucu Mlađanu Prvanu Zavadlav je poručio da ga pusti iz istražnog zatvora i da ne treba određivati nikakve mjere opreza. “Ako me pustite na slobodu, ući ćete u povijest, bit ćete legenda! Popit ćemo kavu na Pjaci”, poručio je Zavadlav sucu Prvanu. Istražni zatvor mu je produljen.

Komentiraj