FaH

UZ RUSKU POMOĆ: Sirijske vojne snage počele ofenzivu na pobunjenike u Homsu

Sirijske vojne snage, kojima potporu u zračnim napadima pružaju ruske vojne snage, tvrde da su njihove trupe u četvrtak počele operaciju širokih razmjera na središnje područje pokrajine Homs koju drže pobunjenici.

“Naše oružane snage, uz potporu zračnih i kopnenih vojnih snaga, počele su operaciju širokih razmjera na teroristička uporišta u gradovima Talbisehu i Teir Malehu u sjevernom i sjeveroistočnom dijelu Homsa”, izvijestila je sirijska televizija, pozivajući se na neimanovani vojni izvor.

Izvor je kazao i da su vladine snage uništile skladišta oružja i dva pobunjenička uporišta u područjima pod kontrolom ‘terorista’, što je termin koji sirijski režim koristi da bi opisao oporbene pobunjeničke snage.
Sirijski Opservatorij za ljudska prava objavio je da su sirijske snage napredovale prema selu Khalidje na sjevernom rubu pokrajine Homs.
Opservatorij također izvješćuje da je u ruskim zračnim napadima ubijeno najmanje 10 osoba. Oni su raketirali područja Homsa pod pobunjeničkom kontrolom u kojima traju žestoki okršaji između snaga režima i islamističkih pobunjenika.
Na Talbiseh i Teri Maleh od jutra je izvedeno više od 15 ruskih zračnih napada.
Po informacijama Opservatorija, koji informacije prikuplja zahvaljujući mreži aktivista iz cijele Sirije, među ubijenima je šest pobunjeničkih boraca.

Komentiraj