Uz glazbu Barryja Whitea se vodi ljubav, njegovi najbliži rekli su da će zato zauvijek živjeti

Soul pjevač Barry White nakon duge bolesti preminuo je  4. srpnja 2003. godine u 58. godini života. White je godinama bolovao od visokog krvnog tlaka i problema s bubrezima te je u bolnici čekao transplantaciju bubrega i išao na dijalizu.

Poznat je po dubokom baršunastom glasu i ljubavnim pjesmama s nabijenim seksepilom, poput “Can”t Get Enough of Your Love, Babe”, “My Everything”, “You”re the First, the Last” i “Ecstasy When You Lay Down Next To Me”. White je slovio za pjevača uz čije pjesme su se mnogi zaljubljivali i što je specifično – vodili ljubav. Karijera mu je obilježena zavodljivim pjesmama, meka tona koje su “verbalnom predigrom” navodile slušatelje na ljubav kao, primjerice, stih iz 1975. godine u pjesmi “Love Serenade” koja glasi “Želim te na način na koji si i došla na ovaj svijet, ne želim osjetiti odjeću…”.

Njegovi najbliži su rekli da je ljubav bila jako važan dio njegova života, te da se nitko se ne može mjeriti s njim i da će njegova glazba zauvijek živjeti jer on nije pjevao samo za spavaću sobu svojih slušatelja. On je pisao i pjevao i za svoju spavaću sobu. Njegove pjesme, tvrde upućeni, u potpunosti su bile posvećene njegovoj drugoj ženi Glodean James, dok je kvaliteta njegove glazbe i glasa prepoznata 2000., kada je osvojio svoja prva dva Grammyja za najbolju mušku i tradicionalnu R&B; izvedbu za pjesmu “Staying Power”.

Komentiraj