UZ BOLESNIKA BANDIĆA Otvaranje spomenika Tuđmanu

Igor Soban/PIXSELL

U ponedjeljak će svečano biti otvoren spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu koji će stajati na križanju Vukovarske i Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu.

Večernji list javlja kako će na otvaranje spomenika doći i gradonačelnik Milan Bandić usprkos tome što se od subote nalazi u bolnici na Jordanovcu zbog plućne embolije.

Bandić je, podsjetimo, u noći s petka na subotu hitno primljen u bolnicu zbog komplikacija koje su nastale kao posljedica nedavnog prijeloma noge. Ministar zdravstva Milan Kujundžić u subotu tijekom dana je izjavio kako je Bandić “u dobrim rukama”, a pretpostavljalo se i kako Bandić po savjetu liječnika neće narednih tjedan dana obavljati gradonačelničke dužnosti nego će to umjesto njega činiti zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.

Kako sada stvari, izgleda da Milan Bandić ipak neće propustiti otvaranje spomenika koji je zbog osebujnog izgleda već izazvao brojne kontroverze u javnosti, a i sin pokojnog predsjenika, Stjepan Tuđman, izjavio je kako spomenik ne nalikuje njegovom ocu.

Komentiraj