UWW ZAGREB GRAND PRIX Hrvatski reprezentativci osvojili dva zlata i tri bronce

UWW Grand Prix Zagreb Open

Održan je već tradicionalni, četvrti po redu, međunarodni turnir Grand Prix Zagreb Open na kojem je nastupio 91 hrvač iz 15 zemalja svijeta (Argentina, Austrija, Bugarska, Češka, Njemačka, Mađarska, Izrael, Japan, Poljska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Južna Koreja, SAD, Hrvatska).

Hrvatska reprezentacija je na Grand Prix Open Zagreb turniru, koji spada među najjače svjetske UWW (United World Wrestling) turnire, osvojila ukupno 5 medalja od kojih tri bronce i dva zlatna odličja.

U kategoriji do 59 kg naš predstavnik Ivan Lizatović u četvrtini finala pobijedio je predstavnika SAD-a HAFIZOV Ildarorma, nakon čega je izgubio polufinalnu borbu protiv predstavnika Japana KAWANA Masutoa, da bi naposljetku u borbi za broncu bio bolji od kolege iz reprezentacije Ivana Lončarića.

U kategoriji do 71 kg naš predstavnik Dominik Etlinger u osmini finala savladao je predstavnika susjedne Srbije ERSKI Aleksu, nakon toga Amerikanca PERKINS Ravaughna te u polufinalu LEE Jeonggeuna iz Južne Koreje. U finalu je savladao IZUMI Takeshia iz Japana i osvojio zlato.

U kategoriji do 75 kg u kvalifikacijskom dijelu natjecanja naš Antonio Kamenjašević izgubio je prvu borbu od predstavnika Rumunjske MARIEA Georgea. Kroz repasaž i pobjedu nad predstavnikom Češke OLDRICH Vargaom Antonio je osvojio brončano odličje.

Kategorija do 80 kg je kategorija našeg Bože Starčevića koji je pobijedio Austrijanca WAGNER Michaela i Amerikanca BEY Kamala. Dvije pobjede dovele su Božu u finale gdje je snagu odmjerio s predstvanikom Srbije NEMEŠ Viktorom. Božo dobiva i tu borbu te Hrvatskoj donosi drugo zlato.

Ivan Huklek nastupio je u kategoriji do 85 kg te pokazao kako se i on odlično snalazi u samom svjetskom vrhu hrvanja. Naime, Ivan je nakon pobjede nad Japancem MATSUMOTO Atsushiem pobijedio još jednog Japanca SHIOKAEA Kantala, da bi izgubio od svjetskog i europkog osvajača medalja, starijeg i iskusnijeg borca LŐRINCZ Viktora iz Mađarske. U borbi za broncu Ivan borbu završava atraktivnim zahvatim iz stojke i partera već u prvoj rundi. Amerikanac PROVISOR Benjamin nije imao šanse.

Finale Zagreb Grand Prix Opena je u punoj Športskoj dvorani Trnsko pratilo oko 2 500 tisuće gledatelja što ide u prilog tvrdnji da raste interes gledatelja za ovakvim turnirima svjetske klase.

Komentiraj