NACIONAL OTKRIVA zašto je Biljana Borzan bila izložena prijetnjama nakon objave da se tajno sastala sa Zlatkom Komadinom te što ljudi iz vrha SDP-a misle o Komadininoj ulozi u pokušaju rušenja Davora Bernardića i razlozima njegova odustajanja od te operacije

Biljana Borzan, zastupnica SDP-a u Europskom parlamentu, nakon objave prošlotjedne naslovnice Nacionala u kojem se otkriva da je bila na tajnom sastanku s potpredsjednikom stranke Zlatkom Komadinom te da su ondje zajednički planirali kako će nagovoriti aktualnog predsjednika stranke Davora Bernardića da sam odstupi, ali i da se diskutiralo o njezinoj kandidaturi za predsjednicu SDP-a, dobila je niz uvredljivih poruka pojedinih članova stranke.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakPENAVA ‘Ne odustajem od prosvjeda’
Sljedeći članakPLENKOVIĆ ‘Penavina inicijativa ima i neke druge ciljeve’
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.