UVODI DNEVNE KVOTE: Austrija dodatno smanjuje prihvat migranata iz Slovenije

FaH

Austrija se priprema na uvođenje limita, odnosno najviše dnevne kvote migranata i izbjeglica koje će primati iz Slovenije, objavili su u četvrtak slovenski mediji koji se pozivaju na izjavu austrijske ministrice unutarnjih poslova Johanne Mikl-Leitner koju je dala na graničnom prijelazu Spielfeld/Šentilj, glavnoj ulaznoj točki za migrante, pri čemu nije konkretizirala koliko će se izbjeglica dnevno maksimalno primati.

Prema navodima austrijskog ministarstva unutarnjih poslova, to će ovisiti od preostalih smještanih kapaciteta izbjegličkih centara u južnoj Austriji te izbjegličke politike Njemačke, u koju želi  većina migranata i tamo namjerava zatražiti azil.
Slovenska televizija navodi da bi dnevne kvote Austrija mogla uvesti već sljedećih dana, a Slovenska tiskovna agencija STA navodi da će to uslijediti u roku 10-14 dana.
Kako bi onemogućila ilegalne prijelaze migranata zelenom granicom, Austrija je uz granični prijelaz Spielfeld postavila dužu žičanu ogradu.

U Sloveniju je u dva i pol mjeseca prošle godine ušlo 379.00 izbjeglica.  Broj se zbog uvedenih restrikcija ove godine smanjio pa ih je od početka godine kroz Sloveniju prošlo 65.107.
Dnevni priljev migranata koji iz Hrvatske dolaze u Sloveniju zadnjih tjedana se dodatno smanjio na manje od tisuću. U srijedu su vlakom u Dobovu prebačena 842 migranta.

Komentiraj