UVJET ZA SURADNJU S HDZ-om Vrdoljak: ‘Podržat ćemo ih ako oni podrže našeg kandidata za gradonačelnika Zagreba’

Marko Lukunic/PIXSELL

“Petrov mi je dan prije izborne šutnje na RTL-u poručio: Znam što njega čeka nakon naše pobjede. Prijetio mi je hapšenjem. To se ne smije govoriti u javnosti. Podsjetit ću vas, tako je zadnji govorio Ivić Pašalić”, kazao je Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a u emisiji ‘Elipsa’ na Mreži TV. Time je prokomentirao prijedlog Mosta da se osobama s optužnicama i presudama zabrani kandidiranje na izborima.

Odbio je mogućnost suradnje HDZ-a i HNS-a te poručio kako HDZ i Most trebaju preuzeti odgovornost za državu i da im HNS u tome nije potreban. Ukoliko HDZ podrži njihovog kandidata za gradonačelnika Zagreba, Vrdoljak kaže kako bi tada bili spremni na suradnju.

‘Uđe li u drugi krug kandidat HNS-a s HDZ-ovim. I što će se dogoditi? Podržat će nas i mi ćemo imat gradonačelnika Zagreba, a mi ćemo surađivati u Skupštini. Nije se jednom dogodilo da su u drugi krug ušle dvije političke opcije pa se dogovarala suradnja u Skupštini’, kazao je Vrdoljak, za primjer uzimajući drugi krug lokalnih izbora u Osijeku.

“U drugi krug ušli s Vrkićem i HDSSB-om, pa je HDZ podržao Vrkića. I mi smo pobijedili. Nekad ti je podrška HDZ-a minus, a nekad plus. Ovisi o okolnostima”, kazao je Vrdoljak.

Predsjednik HNS-a također se osvrnuo i na predstojeće lokalne izbore i pet mandata Milana Bandića kao gradonačelnika Zagreba.

‘Očekujemo neke nove ideje, novu energiju, Zagrebu treba svježina. Mislim da je došlo vrijeme da se kolegi Bandiću zahvalimo’, kazao je Vrdoljak te najavio da će s Ivicom Vrkićem dogovoriti suradnju za predstojeće lokalne izbore u Osijeku.

Vezano uz današnje iznenadno skretanje HSS-a prema HDZ-u i davanje potpisa Plenkoviću za sastav Vlade, Vrdoljak smatra “malo neobičnim postupkom”, zaključivši da “trče pred rudo”.

Komentiraj