Uvjerljiv poraz košarkaša Splita od Crvene zvezde u prvom kolu regionalne ABA lige

Košarkašima Splita prvo kolo regionalne ABA lige donijelo je jednu od najtežih utakmica sezone, protiv Crvene zvezde u Beogradu. Split prolazi kroz puno problema, i financijskih i kadrovskih, pa se u Beogradu dogodilo više-manje točno što se i očekivalo, Crvena zvezda je pobijedila s 97-61, i to je na žalost realnost kluba s Gripa. Tek u prvom četvrtini Žuti su pružili ozbiljniji otpor, nakon 10 minuta bilo je podnošljivih -6, na semaforu je stajalo 22-16. Aktualni prvak lige i aspirant na ulazak među najboljih osam u Euroligi tada ubacuje u brzinu više i prednost na strani domaćih je samo rasla do konačnih +36. Split je u Beograd došao sa samo deset igrača, bez Roka Ukića koji je tek odlučio da će ipak nastaviti košarkašku karijeru.

Sani Čampara je s 10 koševa (šut 4/1o) bio najbolji strijelac Splita koji je ukupno imao 38 posto šuta i čak 21 izgubljenu loptu, te 10 skokova manje (22-32) od suparnika.

Kod Crvene zvezde najbolji je bio Nikola Ivanović s 20 koševa i po 6 skokova i asistencija.

Cibona je prethodno pobijedila Mornar iz Bara na gostovanju s 87-77 dok Zadar u ponedjeljak u svojoj dvorani igra protiv Partizana.

 

Komentiraj