Utvrđuje se utjecaj mogućeg bankrota Agrokora na stabilnost financijskog sustava

Robert Anic/PIXSELL

Državna regulatorna tijela pristupila su analizi subjekata pod svojim nadzorom, poput banaka, osiguravajućih društava i ostalih financijskih institucija kako bi utvrdili utjecaj mogućeg bankrota Agrokora na stabilnost cjelokupnog financijskog sustava, doznaje N1 televizija.

Detaljne podatke za Agrokor zatražila je čak i Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa), što je svojevrstan presedan.

Agrokor i Sberbanka, nesluženo doznaje N1, sredinom veljače uspjeli su postići dogovor o novom kreditu, a novac se isplaćuje u nekoliko tranši. Prvomn tranšom od 60 milijuna eura vraćen je dio duga dobavljačima, a Agrokor je s Rusima morao dogovoriti koji dobavljači su na listi prvenstva za vraćanje duga. U četvrtak je isplaćeno 20 od 40 milijuna eura iz druge tranše, a Sberbanka je postavila uvjet da novac ode dobavljhačima.

Trenutni cilj Rusa je zauzeti ključne pozicije u samoj Upravi Agrokora kako bi osigurali naplatu svojih potraživanja, makar to značilo i prodaju ključnih tvrtki unutar Agrokora.

Komentiraj