RunCroatia

Utrka za najizdržljivije: Mountain Madness ponovno na Hvaru

U drugom izdanju Mountain Madnessa, trkačke avanture s preprekama Grad Hvar i ove je godine ugostio 30-ak najizdržljivijih trkača iz Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država i BiH.
“Ovakva utrka je dokaz vaše spretnosti, brzine, vještine prelaženja različitih prepreka koje vas čekaju na 7 kilometara dugoj stazi, bez obzira na vremenske uvjete”, kazali su iz Run Croatije, koja je organizirala utrku zajedno s Turističkom zajednicom Grada Hvara, Sunčanim Hvarom i Gradom Hvarom.


Prošlogodišnji pobjednik Aleksandar Balažinec (29:44) bio je najbrži u muškoj kokurenciji, drugi je u cilj ušao dogradonačelnik Hvara Kuzman Novak (35:11), a treći je bio Tonči Šeparović (37:00) iz Bola Na Braču. U ženskoj kokurenciji prva je bila Antonjeta Rosso Domančić (41:42), druga Marija Rožkova (42:37), a treća je u cilj ušla Jelena Bilić (49:42).
“Sve što mogu reći je da sam imao super doživljaj po drugi puta, a svakako ću se natjecati i sljedeće godine. Sve pohvale Turističkoj zajednici Grada Hvara i organizatorima”, rekao je pobjednik subotnje utrke Aleksandar Balazinec.
Grad Hvar je već nekoliko godina prepoznat kao destinacija koja je osim za dobre tulume još bolja za trailove, polumaratone, swim-runove i slična sportska događanja, a zadovoljstvo nakon utrke nije mogao sakriti ni dogradonačelnik Kuzman Novak.
“Ovakva događanja izvrsna su prilika za poticanje raznolikosti turizma u našem Gradu. Mišljenja sam da bi ovakvih događanja trebalo biti tokom cijele godine, a ne samo u predsezoni i postsezoni. Uz zahvale Sunačanom Hvaru, želio bih se zahvaliti i Run Croatia-i, ekipi satkanoj prvenstveno od izvrsnih ljudi, a onda profesionalaca, što je po drugu godinu zaredom prepoznala Hvar kao destinaciju u koju se isplati ulagati. Vjerujem kako će suradnja Grada Hvara, Sunčanog Hvara i Run Croatia-e i dalje doprinositi razvoju i poboljšavanju hvarskog, ali hrvatskog turizma”, rekao je dogradonačelnik Hvara Kuzman Novak.
“Utrka je bila vrlo zabavna. Nismo se posebno pripremale, ali smo zadnja tri dana provele na biciklu. Usred smo šestodnevnog obilaska damatinske obale biciklom. Volimo trčati” , kazale su Julia Quimet i Lacy Grey, koje su na utku došle iz Washingtona.

Organizatori objašnjavaju kako ideja Mountain Madnessa nije pobjeda, već ludi doživljaj koji će se sa zadovoljstvom prepričavati drugima.
“Najljepše od svega je što se utrka održava u prekrasnom Hvaru, s gostoljubivim domaćinima koji su već odavno shvatili da je budućnost u aktivnom i outdoor turizmu”, poručili su iz Run Croatije.

Komentiraj