FaH

UTRKA ZA BIJELU KUĆU: Susan Sarandon nije sigurna da će glasati za Clinton

Američka glumica Susan Sarandon, gorljiva pobornica demokrata Berniea Sandersa u predsjedničkim predizborima, izjavila je da ne zna hoće li glasati za Hillary Clinton ako se za Bijelu kuću bude utrkivala s republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom.

“Mnogi govore da se ne mogu na to odlučiti (glasati za Clinton)”, objasnila je na kanalu MSNBC. Na pitanje što bi učinila u slučaju duela Clinton-Trump na izborima u studenom, Sarandon je rekla da “ne zna i da će vidjeti što će se dogoditi”.

Sarandon je 1995. dobila Oscara za najbolju glumicu u filmu “Odlazak u smrt”.

Glumica je dodala da “neki vjeruju da će ako pobijedi, Donald Trump odmah donijeti revoluciju”.

Objasnila je da želi biti “s dobre strane povijesti uz Beriea Sandersa, moralno suvislu osobu pravilnog rasuđivanja”. “Status quo ne funkcionira” u Sjedinjenim Državama, inzistirala je i rekla da misli da je “opasno misliti da ovako može dalje”.

“Jednom kada bude na funkciji, kako možemo vjerovati da će djelovati protiv ljudi koji su joj dali milijune i milijune dolara”, pitala se u vezi Hillary Clinton i zaključila da je takvo stajalište “nevjerojatno naivno”.

Susan Sarandon ( 69) uvijek izrazio lijevo orijentiranih stajališta, angažirana u humanitarnim akcijama, u siječnju je podržala Berinea Sandersa.

Pjevačica i glumica Bette Midler ga je poduprla u listopadu 2015., kao i glumac i producent Danny de Vito i jedan od suosnivača Applea Steve Wozniak.

U veljači je bivša državna tajnica Madeleine Albright, koja podržava Hillary Clinton, izjavila da u “paklu postoji mjesto za žene koje se međusobno ne podržavaju”, u izjavi koja je doživljena kao napad na mlade demokratinje koje se često opredjeljuju za Sandersa, a ne za Clinton.

Komentiraj