Prijenos utakmice između Hrvatske i Portugala (0-1) na Europskom nogometnom prvenstvu na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u subotu 25. lipnja pratilo je 33,1 % opće populacije (AMR), odnosno 1.355.850 gledatelja, pokazuju prvi neslužbeni rezultati gledanosti.

Nogometaši Hrvatske poraženi su u osmini finala Europskog prvenstva od Portugala sA 0-1, a pogodak odluke postigao je Quaresma u 117. minuti susreta.

Riječ je o prosječnoj gledanosti cijele utakmice, a drugo poluvrijeme bilo je još gledanije te ga je pratilo 34,1 % opće populacije (AMR), odnosno 1.396.439 gledatelja. O velikom zanimanju gledatelja za susret govori i visoki udio u gledanosti (SHR), koji je za cijelu utakmicu iznosio 77,3 %. Toliki je, naime, postotak svih hrvatskih gledatelja koji su u tom trenutku bili pred svojim malim ekranima i pratili utakmicu između Hrvatske i Portugala.

Dramatičan susret nastavio se u produžecima, koje je je pratilo 33,2 % opće populacije (AMR), odnosno 1,3 milijuna gledatelja. Analizu sinoćnje utakmice i prve komentare na sudjelovanje hrvatske reprezentacije na ovogodišnjemu Europskome nogometnom prvenstvu u emisiji poslije utakmice pratilo je 13,1 % opće populacije (AMR), odnosno 539.564 gledatelja.

Komentiraj