Utakmice na EURO-u Hrvatska je igrala s pogrešnim grbom, na dresu ‘Vatrenih’ prvo polje je bilo bijelo. Evo što kažu iz HNS-a

Hrvatska nogometna reprezenacija na jučerašnjoj utakmici protiv Španjolske igrala je u crnim dresovima s- krivim grbom na prsima. Na dresovima naših reprezrentativaca tako je bio hrvatski grb s prvim poljem bijele, a ne crvene boje. U istom tom dresu Hrvatska je igrala i protiv Engleske te protiv Češke u skupini.

Grbove na dresove stavljaju ekonomi HNS-a. Na ovo nitko nije reagirao. Česi i Škoti, protivnici Hrvatske iz skupina, na svojim su dresovima imali ispravan hrvatski grb, dok ga Englezi i Španjolci nisu ni imali.

PHOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

“Sav tisak na sportsku opremu hrvatske reprezentacije radi tvrtka Sitotisak Decolor, uključujući zastave zemalja za pojedine utakmice. Nažalost, dogodila se nenamjerna greška u ručnom vektorskom crtanju i potom u tiskanju hrvatske zastavice uoči Europskog prvenstva, koja potom nije primijećena. Hrvatski nogometni savez tražit će odgovornost od tvrtke Sitotisak Decolor te interno disciplinirati djelatnike odgovorne za ovaj nenamjeran propust, zbog kojeg se ispričavamo javnosti i hrvatskim navijačima”, odgovorili su iz HNS-a.

Zaključili su da HNS odbija svaku pomisao da bi se radilo o namjernom izvrtanju hrvatskog grba kojeg hrvatske reprezentacije godinama ponosno predstavljaju diljem svijeta.

Komentiraj