Argentinski senatori definitivno su u srijedu usvojili zakon kojim se dopušta terapeutsko korištenje ulja kanabisa, ali su zadržali zabranu uzgajanja biljke.

Zakonom koji su zastupnici odobrili već u studenom dopušta se uvoz ulja kanabisa za pacijente koji imaju medicinske indikacije te argentinskom ministarstvu zdravstva da besplatno daje lijek u slučaju epilepsije, autizma ili drugih patoloških stanja.

Tim se zakonom “otvara put da se do supstance dođe kod legalnog opskrbljivača”, kazaoje liječnik Marcelo Morante u Senatu nakon usvajanja teksta.

Nakon pionirske odluke Urugvaja koji je u prosincu 2013. bio prva zemlja na svijetu koja je legalizirala proizvodnju, distribuciju i potrošnju marihuane, druge zemlje poput Meksika, Kolumbije i Čilea promijenile su stav u kontekstu postepene legalizacije marihuane na američkom kontinentu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.