Usvojen proračun Primorsko-goranske županije za 2021. od 1,3 milijarde kuna

Sjednica skupštine Primorsko-goranske županije u četvrtak je nastavljena, nakon prekida prije tjedan dana zbog nedostatka kvoruma, a vijećnici su većinom glasova usvojili konsolidirani županijski proračun za 2021. ‘težak’ 1,3 milijarde kuna što je 0,2 posto više o ovogodišnjeg.

Za prijedlog proračuna glasalo je 25 vijećnika, dok ih je 15 bilo protiv.

Iz oporbe su navodili da ne mogu poduprijeti proračun, da oporba nije sudjelovala u kreiranju proračuna, da se većina u skupštini umjetno održava, da je županija nepotrebna i samo raspoređuje novac…

Župan Zlatko Komadina (SDP) je kazao da je proračun dobar i nužan, da se najveći dio proračuna odnosi na školstvo i zdravstvo, a zadržani su kapitalni projekti.

Poručio je da svatko tijekom godine može doći s prijedlozima u vezi s proračunom te da pretpostavlja da vijećnici koji smatraju da županija nije potrebna neće ići na lokalne izbore za županiju.

Sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije prekinuta je 26. studenoga zbog nedostatka kvoruma, nakon što su ju napustili oporbeni vijećnici, pa je odlučeno da će sjednica bi biti nastavljena za tjedan dana.

Sjednica je prekinuta nakon rasprave o nedavnoj smjeni načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Marka Borasa Mandića, koji je aktulani zamjenik župana, a član je stranke Unija Kvarnera.

Župan Komadina je tada rekao da Boras Mandić nema više njegovo povjerenje, iako je i dalje zamjenik župana, a iz oporbe su ustvrdili da postoje problemi u funkcioniranju izvršne vlasti te su napustili sjednicu.

Komentiraj