Usvojen proračun Ličko-senjske županije

U srijedu je izglasan proračun ličko-senjske županije.

Danas je bio i posljednji zakonski rok za usvajanje proračuna, jer je sadašnji saziv Skupštine konstituiran 11. travnja, prije devedeset dana, koliko traje rok za usvajanje proračuna.

“Ovo je odgovorno s naše strane, u interesu deblokade i nakon garancija premijera Plenkovića vezanih uz investicije, podržat ćemo proračun”, rekao je predsjednik Skupštine ličko-senjske županije, HDZ-ov Marijan Kustić.

Danas nema pobjednika, nema ni poraženih”, rekao je Milinović. Dodao je da je točno da je za svoj kabinet dao više. “U mom kabinetu su HGSS, vatrogastvo i hitne intervencije. Je, dao sam više njima”, rekao je Milinović.

Župan ličko-senjske županije Darko Milinović kazao je kako je uvjeren da će razum prevladati i da će se, na dobrobit županije, usvojiti proračun. Ističe kako je to u interesu građana županije.

Proračun za 2019. godinu nije bio usvojen u prosincu, uslijedili su izbori u ožujku, ali nakon toga proračun nije usvojen ni u novom sazivu. Ne bude li usvojen niti u srijedu Vlada će morati raspustiti i ovaj saziv Skupštne, postaviti povjerenika i raspisati nove izbore.

Komentiraj