KD Lisinski

USUSRET ŽIVOTU Humanitarni koncert u spomen na Helgu Vlahović-Brnobić

Lions klub Kontesa Nera već petu godinu organizira humanitarni koncert ‘In memoriam Helgi Vlahović-Brnobić’, a sredstva od prodaje ulaznica su namijenjena stipendiranju mladih umjetnika.

Na humanitarnom koncertu i prisjećanju na legendarnu voditeljicu nastupit će Zorica Kondža, Gabi Novak, Tony Cetinski, Damir Kedžo, sestre Palić, Vortex kvartet i glazbeni sastav Money2.

Poznato je kako je Helga Vlahović-Brnobić neizmjerno voljela glazbu i cijenila mlade talente pa će tako i ovogodišnji koncert ‘Ususret životu’, koji će se održati u srijedu, 15. ožujka u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 19.30 sati, biti hvalevrijedna prilika ne samo da se oda počast ovoj iznimnoj ženi već i da se pomogne talentiranim mladim glazbenim nadama.

Organizator ovogodišnje humanitarne akcije je obitelj Vlahović-Brnobić i ženski Lions klub Kontesa Nera, koji ujedno obilježava pet godina djelovanja, a voditelj koncerta će biti dugogodišnji kolega i prijatelj voditeljice, Oliver Mlakar.

Helga Vlahović-Brnobić jedna je od naših najpoznatijih spikerica, na Televiziji Zagreb počela je raditi 1964. godine još kao studentica. Mnogi je pamte kao omiljenu komentatoricu Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije, a često je isticala kako joj je veliko zadovoljstvo komentirati koncert iz Beča, ne samo zbog obiteljske povezanosti s tim gradom, već i zbog velike ljubavi prema glazbi, koju je naslijedila od oca violinista.

U više od pet desetljeća dugoj karijeri radila je i u Zabavnom programu, uređivala je emisije o zdravlju, a imala je čast uz Olivera Mlakara voditi Eurosong, koji se 1990. godine prvi i jedini put održao u Gradu Zagrebu.

Ulaznice za koncert ‘Ususret životu’ mogu se kupiti na blagajni KD Lisinskog ili u tajništvu Lions kluba Kontesa Nera.

Ususret životu 1

Komentiraj