USTAŠKI POVICI NA NORIJADI: DIVJAK: “To je neprihvatljivo”

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u četvrtak je komentirala ustaške povike ‘Za dom spremni’ i ‘Ajmo, ustaše’, koji su se mogli čuti tijekom jučerašnje norijade u Rijeci.

To je potuno neprimjereno. Bez obzira o kakvom se događaju radi, pa i norijadi, treba jasno reći da je to neprihvatljivo. To treba osuditi bez obzira na dob tih ljudi. Treba raditi na tome i u obiteljskom okruženju, da se takve stvari ne događaju”, kazala je ministrica novinarima.

Na pitanje o kurikulumu povijesti koji bi i sam mogao biti jedan od problema s kojima se susreće hrvatsko društvo, ministrica kaže kako treba gledati unaprijed. “Ovaj kurikul koji je sada prihvaćen i koji ide od jeseni je takav da stvarno osuđuje ustaški režim, ali i sve druge totalitarne režime. To je jasno napisano i raspisano. Sigurna sam da ćemo kroz ove edukacije staviti naglasak na to da se učenike upućuje u povijesnu istinu”, ističe Divjak.

Dodala je kako je dalje na roditeljima da prepoznaju da se ne može biti građaninom Hrvatske i Europljaninom, a da se to ne uzme u obzir, prenosi N1.

Upitana što će biti s učenicima koji su sudjelovali u incidentima, ministrica obrazovanja odgovara: “To je pitanje gdje se to dogodilo, jesu li punoljetni, tko je to registrirao, je li zaprimljena prijava… O konkretnim slučajevima ne znam ništa, ali naravno da uvijek tražimo informacije iz škole ukoliko je škola ta koja je nadležna za postupanje”.

Komentiraj