USPJEŠAN ZAVRŠETAK PRIPREMA Medveščak svladao Villach čak 9:0

Slavko Midzor/PIXSELL

Svoju posljednju pripremnu utakmicu pred novu KHL sezonu, hokejaši Medveščaka odradili su u sklopu Memorijala ‘Ferdo Spajić’ protiv VSV Villacha. Bila je ovo šesta pripremna utakmica Medvjeda i šesta pobjeda, jer su zagrebački hokejaši Villach ‘ispratili’ sa devet komada.

Zadnje dvije četvrtine naši su hokejaši odigrali odlično, a Radek Smolenak, Tomaš Mertl i Marek Kvapil sudjelovali su u čak pet pogodaka. “Naša linija je bila produktivna kroz cijelu sezonu, no još imamo puno prostora za napredak”, rekao je nakon susreta dvostruki strijelac Smolenak za službene stranice.

 

  • Prva je trećina, zahvaljujući čvrstoj igri Villacha i pet isključenja domaćina, bila izjednačena, a na kraju trećine su ipak poveli i do kraja samo povećavali to vodstvo.

 

“Sretni smo s rezultatom. Imali smo dobru predsezonu, momčad je stvorila natjecateljski karakter i nastavlja se poboljšavati. Naravno, u KHL-u očekujemo da će se razina igre i vještine podići. No, izgrađujemo karakter momčadi, kako na van, tako i među sobom, i znamo da ćemo morati podići svoju razinu. Kako za prvu utakmicu, tako i za početnu seriju, čeka nas težak natjecateljski tjedan i moramo biti spremni svake večeri dati svoj maksimum”, rekao je trener Medveščaka.

Prva utakmica Medvjeda u KHL-u na rasporedu je 26. kolovoza protiv Amura iz Habrovska u Ledenoj dvorani Doma sportova s početkom u 19:15 sati.

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB – EC VSV VILLACH 9:0 (1:0;4:0;4:0)

STRIJELCI:

07:58 1-0 Saarinen (Giliati, Brule)
24:15 2-0 Smolenak (Mertl, Kvapil)
25:12 3-0 Genoway (Smolenak, Katic)
33:34 4-0 Saarinen
34:56 5-0 Mertl (Kvapil, Smolenak)
40:37 6-0 Smolenak (Kvapil, Mertl)
43:04 7-0 Kinrade (Smolenak, Mertl)
50:16 8-0 Arkalov (Glumac)
55:56 9-0 Brule PS

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: Heeter, Taylor, Mäntylä, Gysbers, Morrisonn, Kinrade, Katic, Jurčina, Deutsch, Topol, Larkin, Jämtin, Brule, Giliati, Smoleňák, Mertl, Kvapil, Saarinen, Genoway, Bjorkstrand, Perkovich, Glumac, Arkalov, Hedberg

EC VSV VILLACH: Lamoureux, Herzog; Bacher, Brunner, Schlacher, Canzanello, Kelly, Kreuter; Gelfanov, McBride, Santorelli, Pance, Nageler, Leiler, Petrik, Alagić, Platzer, Hunter, Schofield

Komentiraj