Uspiješno završio program ‘Smijeh je lijek-Skype s klaunom’

Udruga CRVENI NOSOVI klaunovidoktori, Microsoft Hrvatska i Hrvatski Telekom uz podršku tvrtke 3 PRO i donaciju potrebne tehničke opreme od strane tvrtke Mikronis, završili su projekt komunikacije putem Skypea klaunovadoktora sa štićenicima dječjih onkoloških odjela.

U nešto više od godinu dana ostvareno je 98 poziva preko programa Skype za djecu u kojima je sudjelovalo oko 500 djece, koja se liječe na odjelima onkologije i hematologije Klinike za dječje bolesti Zagreb, KBC-a Zagreb te KBC-a Osijek.

Projekt ‘Zajedno smo jači’ i program ‘Smijeh je lijek-Skype s klaunom’ imao je za cilj iskoristiti modernu tehnologiju kako bi se oboljeloj djeci olakšao boravak u bolnicama.

Vesela ‘druženja’ klaunovadoktora s mališanima održana su uz pjesmu, trikove, improvizaciju, ples i pričanje priča, a sve to pomoću slike i zvuka programa Microsoft Skype koji se putem računala emitirao na LCD televizore sa ugrađenim kamerama koji su se nalazili na bolničkim odjelima.

“S ponosom možemo reći da smo ostvarili 98 poziva preko Skypea prema djeci i zahvaljujemo bolnicama na suradnji i otvorenosti za ovakve inovatnivne projekte. Projekt Skype s klaunom je u popodnevnu tišinu bolničkih hodnika donio smijeh i igru klaunovadoktora, što je olakšalo boravak djeci u bolnici, ali i njihovim roditeljima. Završili smo s projektom, ali nastavljamo s redovnim posjetama klaunovadoktora navedenim odjelima. Zahvaljujemo svim partnerima koji su donirali sredstva ili svoje usluge za potrebe provedbe projekta: Hrvatskom telekomu, Microsoftu, Mikronisu te tvrtki 3 PRO”, rekla je Mladenka Majerić, izvršna direktorica udruge CRVENI NOSOVI.

“Smatram da je projekt Skype s klaunom višestruko pozitivno utjecao na hospitaliziranu djecu na Zavodu. Iako to nije bila primarna ideja projekta, klaunovidoktori su animirali roditelje da izađu s djecom iz soba, u popodnevnim satima kada osoblje koje potiče aktivnosti socijaliziranja roditelja i djece nije prisutno. Profesionalno gledam na to pozitivno, jer je socijalna potpora iznimno bitna za roditelja oboljelog djeteta. Kroz zabavne aktivnosti klaunovidoktori su obogatili popodnevne sate djeci svih dobnih skupina”, rekao je Ozren Šenator, dipl. psih. na Zavodu za hematologiju i onkologiju ‘Dr.Mladen Ćepulić’ KDB Zagreb.

Komentiraj